Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U strankama vladajuće koalicije - SDP-u, IDS-u i HSU, nisu željeli komentirati odluku Predsjedništva HNS-a o isključenju Radimira Čačića, no svi drže da ta odluka neće utjecati na budućnost koalicije.


Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan na upit da se očituje o jednoglasnoj odluci Predsjedništva HNS-a o isključenju iz stranke bivšega predsjednika Radimira Čačića, rekao je da se neće očitovati o tome, ali da ta odluka nema nikakvog utjecaja na vladajuću koaliciju.

Vezani članci Slika nije dostupna Kajin: Isključenjem Čačića iz HNS-a Pusić je stabilizirala koaliciju Slika nije dostupna 'Kastavska skupina' potpisala koalicijski sporazum

Ni vodstvo IDS-a nije htjelo komentirati tu odluku i također smatraju da se se ta odluka neće odraziti na budućnost vladajuće koalicije.

Potpredsjednik IDS-a i jedini kandidat za predsjednika te stranke na idućem izbornom Saboru te pulski gradonačelnik Boris Miletić izjavio je kako ova stranka nije nikada do sada komentirala unutarstranačke odluke, pa neće ni sada. "Svaka stranka ima svoja tijela koja autonomno donose odluke, a mi te odluke poštujemo," kazao je Miletić.

Na upit može li se ova odluka odraziti i na budućnost to jest na funkcioniranje vladajuće koalicije, Miletić je odgovorio da "koaliciju čine četiri stranke, a ne pojedinci".

Čačić isključen iz HNS-a!

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić također nije želio komentirati večerašnju odluku Predsjedništva HNS-a kao ni predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja koji, kako je rekao "osobno raspolaže s malo informacija i premalo argumenata".

"Ne želim se miješati ni u čije unutarstranačke odnose. Bit ćemo svi pametniji sutra i upravo zato ne želim donositi ishitrene zaključke" , kazao je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja koji smatra kako se ta odluka ne može odraziti na budućnost i na odnose unutar vladajuće koalicije.

"Ta odluka može prouzročiti samo neke nestabilnosti kod jednog partnera, ali koalicija može i dalje funkcionirati i bez Čačića, kao što je to bio slučaj i do sada. Može li bolje, sud će dati birači na idućim izborima", poručio je Hrelja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju