Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nitko nije iznad stranke'

Čačić isključen iz HNS-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radimir Čačić isključen je iz HNS-a! Vesna Pusić objavila je odluku stranke nakon trosatnog sastanka Predsjedništva stranke. Odluka je donesena jednoglasno.

Predsjedništvo HNS-a je u srijedu od kasnog poslijepodneva na sastanku stranke razgovaralo o stranačkoj sudbini Radimira Čačića i navečer oko 19.30 predsjednica stranke Vesna Pusić objavila je konačnu i jednoglasnu odluku stranke - Radimir Čačić više nije član HNS-a!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HNS na Političkoj akademiji 'Ni ovaj tjedan Radimir Čačić ne narušava jedinstvo stranke' Slika nije dostupna Održan dvodnevni seminar Pusić: Isključivanje Čačića iz stranke "apsolutno učvrstilo" HNS

SDP, IDS i HSU: Slučaj Čačić neće utjecati na budućnost koalicije

Pusić nije dala nikakve detalje o odluci stranke, već je najavila kako će HNS u četvrtak ujutro na konferenciji za medije objaviti sve o njihovoj prilično očekivanoj odluci.

Stav vodstva stranke poznat je već tjednima - niti jedna osoba nije iznad stranke, time su dali do znanja da praktički ne odobravaju vikend druženja Radimira Čačića koje je imao u Varaždinu s članovima HNS-a, ali i drugim osobama iz javnog života. Prema istupima ljudi iz vrha stranke zapravo je poslana vrlo jasna poruka - Čačić nam nije potreban.

U HNS-u očito postoje i strahovi kako bi Čačić nakon izlaska iz zatvora u svibnju mogao pokušati preuzeti stranku, no do sada nema nijedne Čačićeve izjave o njegovim političkim planovima niti općenito što namjerava raditi i kakvi su mu planovi nakon izlaska iz zatvora.

Radimir Čačić
je do svibnja u zatvoru, na odsluženju zatvorske kazne. No, on do sada nije niti jednom javno politički istupio, niti naznačio što bi mogao raditi u svibnju. Vodstvo HNS-a je, zapravo, regiralo na neimenovane izvore svega onoga što su i oni mogli, kao i javnost, čitati o tome što Čačić radi kada dođe za vikend.

Štromar ne zna za međimursku podršku Čačiću, za Martinčević podrška očekivana


On je sve svoje funkcije u stranci zamrznu
o. No, teoretski, kada se vrati, ako ne bude izbačen iz stranke, on bi ostao i dalje član predsjedništva koji bi zastupao sjeverozapadnu Hrvatsku gdje je HNS praktički najsnažnija politička organizacija, gdje oni imaju 2 od 3 župana.

Čačić nije naznačio, ali prema onome što kažu njegovi prijatelji, on je očekivao ovakve postupke vodstva stranke, odnosno da bi mogao biti isključen. Čačić nema ni namjeru ni mogućnost istupati, no neki njegovi najbliži suradnici kažu da je žalosno to da bi ga stranka mogla isključiti na temelju neimenovanih izvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene