Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Vjera u koaliciju

Kajin: Isključenjem Čačića iz HNS-a Pusić je stabilizirala koaliciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin ocijenio je danas u Puli kako je sinoćnjom odlukom Predsjedništva HNS-a o isključenju Radimira Čačića iz stranke, predsjednica HNS-a Vesna Pusić učvrstila i stabilizirala vladajuću Kukuriku koaliciju.

"Neću reći spasila koaliciju, ali je pomogla koaliciji i time stabilizirala vlast. Kada primjećujete da se ovom potezu ne raduje predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko onda znajte da se crno pisalo ovoj Vladi u odnosu na njegov pakt s aktualnim predsjednikom IDS-a Ivanom Jakovčićem i drugim šefovima vladajućih stranaka", izjavio je Kajin na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Slika nije dostupna Crobarometar Pala potpora Vladi, SDP-u i HDZ-u, raste pesimizam

Poručio je kako "zemlju treba spasiti da ne ode u desno". "Samo jedan može voditi stranku iz zatvora, ali taj zatvor je u Bosni i Hercegovini", istaknuo je Kajin, dodavši kako "pojedinci u Istri nisu nikada vjerovali u ovu koaliciju".

Pusić o izbacivanju Čačića: On nas je svojim postupcima doveo do ovoga

Naglasio je da se, tada kao potpredsjednik IDS-a, od 2004. do 2009. godine borio da ta stranka ne postane prirepak HDZ-a, unatoč tomu što je "2004. na djelu bio pakt između Ive Sanadera i Jakovčića, 2011. između Jadranke Kosor i Jakovčića, a 2013. godine pred zadnje lokalne izbore je na djelu bio pakt između Jakovčića i Karamarka".

"Milanović nije nikada vodio politiku protiv Istre koja nije ugrožena izvana nego iznutra i to od kriminala, nečinjenja, nepotizma i klijentelizma", poručio je Kajin.

Upozorio je kako Istarska županija stagnira, da danas broji više od 11 tisuća nezaposlenih te se nalazi u fazi u kojoj se može osloniti isključivo na državne investicije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene