Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRESICA SDP-ovaca

Bernardić: "Curenje dokumenata ugroza je za nacionalnu sigurnost. Tražimo hitnu istragu i postupanje DORH-a"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Curenje dokumenata dodatno kompromitira sigurnosni sustav ove zemlje i ugroza je za nacionalnu sigurnost, naglasio je Davor Bernardić.

Konferenciju za novinare danas su u u Saboru održali SDP-ovi Ranko Ostojić i Davor Bernardić te Franko Vidović. Ostojić je ponovio kako je saborski Odbor za nacionalnu sigurnost dobio očitovanje SOA-e o slučaju Tolušić, no kazao kako ne može govoriti o detaljima. Naveo je kako nije dobio odgovor na pitanje kako se moglo dogoditi da dokument izađe u javnost te da se o svemu sazna iz medija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP-OVCI NA ''AFTERU' POGLEDAJTE SNIMKU Ostojić i Bernardić zajedno zapjevali Slika nije dostupna Obratio se i Milanović BERNARDIĆ NOVI ŠEF SDP-A ''Od danas mu svi u stranci dugujemo lojalnost''

Kazao je kako može zaključiti da je SOA dostavila DORH-u sumnje o postupanju, ali zatražio je od njih dodatni odgovor. Vezano uz curenje dokumenata o nabavci izraelskih aviona, kazao je kako je od Vojne sigurnosno-obavještajne agencije zatražio očitovanje o tome.

Vidović se upitao kako je moguće da premijer ne reagira kad se takvi dokumenti objave, jer to predstavlja i štetu za međunarodni ugled Republike Hrvatske, budući da to čitaju i drugi. Dokumenti su objavljeni nepuna 24 sata nakon što je Damir Krstičević kazao da postoje i drugi dokumenti, naglasio je on. "To je stvar poštivanja institucija i zaštite sigurnosti, posebno kad je u pitanju MORH".

Curenje dokumenata dodatno kompromitira sigurnosni sustav ove zemlje i ugroza je za nacionalnu sigurnost, naglasio je Bernardić. Kazao je i da traže hitnu istragu i postupanje DORH-a. "Imam osjećaj da Vlada potiče to curenje informacija, umjesto da to spriječi." Premijer treba biti onaj koji će osigurati da informacije ne izlaze tako u javnost, kazao je Bernardić.

"Tražimo interpelaciju o avionima i naš je zadatak da inzistiramo na istrazi curenja informacija. Ako su Tolušićeve fotografije pitanje nacionalne sigurnosti, onda je sigurno pitanje nacionalne sigurnosti i curenje povjerljivih informacija iz sigurnosnog sustava. Naš zadatak je da to spriječimo. To je razlog za odlazak ljudi iz zemlje", kazao je Bernardić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene