Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački SDP, komentirajući današnje ocjene gradonačelnika Milana Bandić o alarmantnom stanju u gradskom Holdingu, poručuje da ta alarmantna zaduženost potječe još iz vremena kada je jedini član skupštine Holdinga bio Bandić.


"Problem zaduženosti Holdinga rezultat je poslovnih odluka uprave donesenih 2007. i 2008. godine, kupovina zemljišta Gredelja i Zagrepčanke, kojima je pala vrijednost i zbog kojih plaćamo skupe kamate, projekta izgradnje stanova u Sopnici-Jelkovec koji se ne prodaju, zaduživanja od 2,5 milijarde kuna na londonskoj burzi. Takve odluke donesene su neposredno prije financijske krize koja je pogodila Zagreb i Hrvatsku, a koju tadašnja uprava nije prepoznala na vrijeme. Tada je jedini član Skupštine Holdinga bio gradonačelnik Milan Bandić", odgovorio je gradski SDP na Hinin upit za komentar ocjena gradonačelnika da je bivša Uprava Holdinga dovela Zagreb na rub financijskog sloma.

Vezani članci Slobodan Ljubičić Sudska odluka: ''Raspravno nesposobnom'' optuženiku u aferi Agram slijedi ponovno medicinsko vještačenje Bioplinskih postrojenja - 4 Bioplinska postrojenja u vlasništvu Rusa još uvijek rade što ih je volja: Potpisali ugovor vrijedan 73 milijuna kuna i nastavili ilegalno odvoziti zagrebački otpad

>> Bandić o krizi u Holdingu: Ili rezovi ili smanjivanje plaća pa i otkazi

Bandić je danas sazvao izvanredan sastanak u Gradskoj upravi na kojemu je pročelnike i članove uprave Holdinga izvijestio o alarmantnoj situaciji u toj tvrtki, koju je usporedio s Fimi medijom. Dug Holdinga procijenio je na oko 3 milijarde kuna, a tomu je dodao i višak od 2000 zaposlenika, za koje je rekao da su mimo kriterija i po političkoj podobmosti zapošljavani u Holdingu u zadnje četiri godine.

Bandić je rekao i da je u protekle dvije godine bezuspješno pokušavao ući u Holding s neovisnom revizijom.

Iz zagrebačkoga SDP-a ističu činjenicu da ne mogu biti zadovoljni poslovanjem i dinamikom restrukturiranja Hodinga u zadnjih nekoliko godina te dodaju kako je o tome u svojim izvješćima detaljno upozoravao Nadzorni odbor i Skupština društva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook