Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sanacijski upravitelj zagrebačkog Studentskog centra (SC) Mirko Bošnjak u petak je donio Izvanredni nalog za provedbu mjera zaštite prostora unutar dvorišta SC-a, radi opasnosti od urušavanja i požara.


Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak je priopćio da je odluku donio zbog ugrožene sigurnosti korisnika prostora "Sretne kuće", kao i nalaza iz travnja pod nazivom "Elaborat o izvršenoj reviziji sustava sigurnosti s prijedlogom mjera i aktivnosti za otklanjanje nedostataka i podizanja razine sigurnosti objekata, prostora i sadržaja Studentskog centra u Zagrebu". U tom elaboratu se navodi kako je na nekoliko prostora unutar dvorišta SC-a utvrđen velik rizik od mogućnosti urušavanja prostora ili izbijanja požara na pojedinim objektima, što sve može za posljedicu imati ne samo materijalnu nego i drugu štetu, odnosno fizičku ugrozu.

Vezani članci Požar u Španjolskoj - 2 FOTO/VIDEO Vatrena prijetnja u istočnoj Španjolskoj: Vatrogasci se bore s razornim požarom koji je zahvatio najmanje tisuću hektara Ilustracija Eksplozija i požar u zgradi ruske tajne službe: Objavljene prve snimke, prijeti im još jedna opasnost

To se osobito odnosi na dva prostora koji su najrizičniji unutar dvorišta SC-a - drvena baraka s velikom količinom zapaljivog materijala, kojega za različite potrebe koriste određene službe SC-a (skladište, auto radionica, radionica Teatra &TD) i vanjski suradnici (sretna kuća, skat Klub i dr.). Taj prostor je sa sigurnosnog aspekta proglašen visoko rizičnim i opasnim po okolinu, a uz to i kao krajnje zapušten, s vrlo visokim stupnjem opasnosti od nastanka akcidentne situacije.

Skladište rekvizita Teatra &TD je prema tom nalazu krajnje neuredan i opasan po život, jer je u ruševnom stanju s napuklim zidovima i fasadom (osobito na zapadnoj strani), pa se radi sigurnosnih razloga preporuča najprije pražnjenje objekta, a potom do preuređenja, zabranu prilaza i ulaza u objekt.

S tim u svezi, sanacijski upravitelj naložio je Službi Zajedničkih poslova (Tehnička služba, Skladište, i dr...) da odmah pristupe pražnjenju prostora "Sretna kuća" od osoba i stvari, te da osiguraju prostor uz zabranu prilaska, a po potrebi da postave i improvizirane ograde. Ulazak u navedeni prostor isključivo je moguć uz prethodno odobrenje sanacijskog upravitelja SC-a Zagreb Mirka Bošnjaka. Rok izvršenja je petak, 12. svibnja, stoji u priopćenju. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju