Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polančec razgovarao s Bebićem i Šeksom

Saznajemo: DORH traži Polančecov iskaz o Ini!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova TV doznaje da je Damir Polančec prije desetak dana obavio neke razgovore s vodećim HDZ-ovcima Lukom Bebićem i Vladimirom Šeksom.

Teško je vjerovati da Polančec Luku Bebića i Vladimira Šeksa nije upozorio na štetne posljedice ovakvog saslušanja i da im nije dao do znanja o čemu je on odlučivao, te ih podsjetio da su i oni sudjelovali na tim sastancima na kojim su se donosile odluke.

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom"

>> Polančec: Osjećam se k'o prodan u roblje od braće

Polančec je danas jako puno informacija kojima bi se mogle pozabaviti i druge institucije. Nova TV također saznaje da će Državno odvjetništvo ovih dana zatražiti iskaze Damira Polančeca i Tomislava Dragičevića da ih pomno prouče i nakon toga idu u otvaranje istrage. Prije svega će trebati provesti istragu o činjenici da Ina nije državi platila preko dvije milijarde poreza i doprinosa. DORH će prema tim istim informacijama zanimati tko je takvu odluku donio, tko je sve u tome sudjelovao? Je li politika nekome u Ini rekla 'nemojte sada Zašto netko u Vladi nije istražio zašto u Ini mjesecima ne plaćaju poreze i doprinose. To je cijeli niz pitanja koje DORH sada mora otkriti. To je opet jedan mozaik i biti će veliki posao, ali će današnji iskazi u tome pomoći.

Polančec prozvao Sanadera, Šukera i Matulović Dropulić

Damir Polančec je danas zapravo potvrdio ono što se zna. Svaka stranka, pa i HDZ, odlučivala je na svojim sastancima predsjedništva o nekim strateškim stvarima. Damir Polančec dao je do znanja da se nekoliko puta o tome razgovaralo u vrhu stranke i čak je pobrojao tko su sve bili sudionici tih sastanaka. Rekao je da je u svakoj fazi pregovora tražio politički pregovor za privatizaciju Ine i dao do znanja da ništa nije radio na svoju ruku, sve je radio uz znanje stranke, u konačnici i Vlade koja je to sve politički blagoslovila. Nije htio na sebe preuzeti političku odgovornost da ga se optuži da je nešto radio na svoju ruku u Banskim dvorima. Nekoliko je puta danas prozvao Ivu Sanadera, Ivana Šukera, Marinu Matulović Dropulić kao ljude koji su sve u detalje znali. S druge strane, ministar Šuker tvrdi da je sve saznao kada je vidio ugovor na stolu.

U HDZ-u danas muk i nitko nije htio ništa komentirati o tome što je rekao Damir Polančec. Čudi nas da HDZ nije razmišljao o političkim posljedicama kada je pokrenuto ovo istražno povjerenstvo jer ovakav istup Damira Polančeca šteti samo njima.

Hoće li nakon iskaza Polančeca još netko iz HDZ-a završiti pod istragom?

  • Trebao bi, ali neće
  • Naravno da ne
  • Da, jer 'nema nedodirljivih'
  • Polančec ostaje jedini Pedro

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene