Ministar zdravstva Milan Kujundžić i predstavnici veledrogerija na sastanku u Vladi pokušavaju naći rješenje za golemi dug od gotovo 2 milijarde i 600 milijuna kuna koje država duguje za isporuku lijekova i medicinski materijal.

Galerija +0 Milan Kujundžić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Kao problem ministar je istaknuo neplaćanje doprinosa za zdravstveno osiguranje od strane poslodavaca. ''Mi ćemo danas razgovarati o dospjelim dugovima koji su iznad tisuću dana, o prijetnjama ovrhama, o sigurnosti isporuke lijekova bolnicama i tražit ćemo riješenje za dio dugova, a isto tako ćemo tražiti od poslodavaca da nam pokušaju osigurati, bar dio platiti od duga od 4,7 milijardi koje nisu platili za zdravstvene usluge'', kazao je ministar.

Vezani članci Vili Beroš Ovo je ostavština bivšeg ministra: Za Kujundžićem ne žale ni pacijenti ni liječnici Milan Kujundžić Prodali je sami sebi: Kujundžić je kuću kupio od propale tvrtke svoje supruge za tri puta manju cijenu

Na to je oštro reagirala udruga poslodavaca. Kažu kako veledrogerije državi ne duguju ništa te da nisu ovlaštene od drugih tvrtki naplaćivati dugove za doprinose. ''Tužno je da država, kao najveći dužnik, koja svjesno, i to već godinama ne poštuje rokove plaćanja i vlastite zakone, u javnosti odgovornost za vlastite obveze i neučinkovitost prebacuje na privatne poslodavce koji uredno ispunjavaju svoje obveze i plaćaju sva porezna davanja'', smatra HUP.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju