Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA MARKOVU TRGU

Tomo Medved nakon sastanka koalicijskih partnera: "Stožer će u četvrtak predstaviti liberalnije mjere"

U srijedu je na Markovu trgu održan sastanak koalicijskih partnera. Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved najavio je da će u četvrtak Davor Božinović predstaviti liberalnije mjere Nacionalnog stožera za borbu protuv koronavirusa.

"Predsjednik Vlade je informirao koalicijske partnere o aktivnostima koje provodimo na Banovini, prezentiran je čitav spektar onoga što je provedeno", kazao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nakon sastanka koalicijskih partnera u srijedu poslijepodne.

Na sastanku je bilo govora o energetici te COVID mjerama. U četvrtak će Stožer predstaviti nove mjere, koje su usklađene s aktualnim stanjem, idu u smjeru liberalizacije, a prezentirat će ih  potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Medved je ponovio i kako koalicijski partneri i dalje stoje pri zaključku da će predsejdnik Vlade obaviti sve potrebne radnje vezane za rekonstrukciju Vlade.

Na novinarsku molbu da prokomentira izjavu Arsena Bauka prema kojoj je "premijer najslabija karika" Meved je je uzvratio protupitanjem: "U kojoj je mjeri Bauk postupao moralno dok je godinama konzumirao određena prava, a što se tiče pozivanja na izbore od strane oporbe - to se od oporbe i očekuje, ali ovdje je pitanje koji od ova tri SDP-a je spreman i kome odgovaraju izbori." 

Bačić u srijedu ujutro potvrdio da ide rekonstrukcija Vlade

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić najavio je da će do rekonstrukcije Vlade vjerojatno doći nakon Uskrsa, zbog stanke u radu Sabora, no detalje nije iznosio. Ponovio je samo kako je premijer od stranačkih tijela dobio mandat za rekonstrukciju Vlade. Nakon prošlog sastanka s koalicijskim partnerima, Bačić je rekao kako su i oni podržali predsjednika Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA MARKOVU TRGU Održan koalicijski sastanak: Bačić potvrdio da će doći do rekonstrukcije Vlade, o detaljima nije želio

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u Banskim dvorima Bačić nakon sastanka vladajuće koalicije: "Nema govora o ukidanju COVID potvrda"

Premijer Andrej Plenković u srijedu je kazao kako za rekonstrukciju Vlade ne postoji nikakav rok i ponovio da će se to dogoditi kad on donese odluku.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene