Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak Presjedništva SDP-a

Bauk: ''Dok se krade, otima, pljačka i ima sumnjive stavove, nema nikakve riječi o koaliciji''

Arsen Bauk (Dnevnik.hr)
Arsen Bauk (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Andrija Jarak (Dnevnik.hr) Andrija Jarak (Dnevnik.hr) +0 Arsen Bauk (Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
U 17 sati u središnjici stranke na Iblerovom trgu 9, počela je sjednica Predsjedništva SDP-a.

''Želim otkloniti bilo kakve aluzije i ideje o velikoj koalicije. Dok se krade, otima, pljačka i dok se ima sumnjive stavove o temeljnim ljudskim pravima nema nikakve riječi o koaliciji'', jasan je bio predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk ništa od suradnje s Možemo! Bauk na ekspresnoj konferenciji za medije: "Očekujemo da ćemo tako bolje postići rezultat i skinuti HDZ s vlasti" Josipa Krajinović i Arsen Bauk Bruse se detalji Hoće li se nastaviti rasipanje SDP-ove koalicije? Arsen Bauk otkrio je li postignut dogovor s Dalijom Orešković

Bauk je u izjavi novinarima negirao da je SDP razgovarao s HDZ-om o tome, čak nisu, kaže niti razmišljali o tome da bi razgovarali. ''To nema nikakve niti logike, a niti političke potrebe, osim da se nas diskreditira jer ih kritiziramo'', rekao je Bauk.

''Jedino što je bilo na ovom dnevnom redu je naš prijedlog o referendumu. Kad sam rekao da se nisu pretjerano protivili to ne znači da su prihvatili. Prijedlog o referendumu je zajednička inicijativa dijela oporbe i dijela vladajućih'', rekao je o dnevnom redu Predsjedništva SDP-a.

Mnogi se pitaju je li velika koalicija s HDZ-om stvarnost ili fikcija, što SDP dobiva tom koalicijom, bi li se na neki način utopio sa svojim najvećim i najljućim političkim protivnikom?

Viđeniji članovi SDP-a ponavljaju da od toga nema ništa. No, ova tema u SDP-u ide toliko daleko da se govori da bi se predložilo da se članovi SDP-a izjasne o toj ideji.

Podsjetimo, nakon šuškanja o velikoj koaliciji SDP-a i HDZ-a, povodom izmjene Ustava, lider oporbe Davor Bernardić rekao je da s HDZ-om može surađivati samo ako ispune tri uvjeta. "HDZ treba prestati krasti, prestati pljačkati i prestati otimati čemu se, poučeni dosadašnjim iskustvom, iluzorno nadati“, ističe Bernardić.

Na pitanje znači li to da suradnja nije moguća ni na lokalnoj razini, s obzirom da je gradonačelnik Čakovca svojedobno izrazio zadovoljstvo suradnjom s državom, kazao je da posao i zadatak centralne države upravo jest pomoći i omogućiti normalno funkcioniranje svim jedinicama lokalne samouprave, jer građani su ti koji je financiraju porezima.

Suradnju je demantirao i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić koji je poručio da "nikakvih razgovora između HDZ-a i SDP-a o promjeni Ustava nije bilo".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene