Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Ibleru

Sastaje se Predsjedništvo SDP-a: "Bernardić nije uspio artikulirati svoja dva najvažnija politička stava"

Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr)
Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U popodnevnim satima održava se sjednica Predsjedništva SDP-a.

Bolje unutarstranačke dane sa što manje problema priželjkuju i u SDP-u koji recept traži na još jednoj sjednici Predsjedništva. 

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija''

Posljednji je to dogovor uoči stranačkog tim buildinga u Ogulinu.

Mogu li dvije strane - za i protiv lidera stranke Davora Bernardića - prevladati razlike i posvetiti se ozbiljnom oporbenom radu, analizirao je Mislav Bago.

''Sumnjam da će ovaj vikend biti dovoljno da se svije strane dogovore. Jedino će zapravo biti vijest da se Davor Bernardić i njegovi istomišljenici s jedne strane i bivši dužnosnici u Vladi Zorana Milanovića s druge strane koji javno iskazuju nepovjerenje i nezadovoljstvo stanjem unutar SDP-a moći razgovarati u četiri oka.

Više neće biti razgovora putem medija i društvenih mreža, no činjenica je da je SDP u ozbiljnoj političkoj krizi i dijelom i zaslugom, ali i ne zaslugom Davora Bernardića. Stranka ima jedan od najlošijih rejtinga u zadnje tri godine. Davor Bernardić legitimno je izabran i njegovi istomišljenici kažu da mu se nije dala šansa. Naslijedio je stranku koja je urušena, koja nije imala unutarstranačku komunikaciju nakon Zorana Milanovića.

S druge strane njegovi oponenti smatraju da je Davor Bernardič odgovoran i za stanje lošeg rezultata SDP-a u Zagrebu gdje se ta stranka svela na šest vijećnika, a prije četiri godine imali su ih 25. Davor Bernardić nije uspio artikulirati svoja dva najvažnija politička stava, a to je da se izmijeni statut i piše novi stranački program. Obje ideje su politički mrtve.

Bernardiću u korist ide što druga strana praktički nema jedinstvenog kandidata i neku osobu koja bi javno istaknula želju da se kandidira za predsjednika'', rekao je Bago u Vijestima Nove TV.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene