Potresna ilustracija Midhata Kapetanovića
Potresna ilustracija Midhata Kapetanovića Foto: Midhat Kapetanović

Tragična sudbina zlostavljane djevojčice koja je danas preminula u bolnici u Klaićevoj dirnula je mnoge u Hrvatskoj i regiji. Sarajevski ilustrator Midhat Kapetanović objavio je dirljiv crtež posvećen malenoj.


Poznati sarajevski ilustrator Midhat Kapetanović, koji je na društvenim mrežama na dan potresa u Petrinji objavio crtež koji prikazuje sarajevskog Vučka dok za ruku drži Zagija, sada je objavio i potresni crtež posvećen preminuloj djevojčici.

Vezani članci Djevojčica iz Nove Gradiške Optužnica protiv roditelja zbog smrti djevojčice iz Nove Gradiške: Majka za preostalo troje djece ni ne pita iako ih ima pravo i viđati Slika nije dostupna Tuga i bijes građana, tisuće provjeduju: Tijelo curice pronađeno vezano sidrom na dnu mora, spasioci tragaju za njenom jednogodišnjom sestrom

Na crtežu se vide Vučko i Zagi, simboli Sarajeva i Zagreba, kako zagrljeni i u tuzi sjede ispred nadgrobnog spomenika. Na spomeniku su upaljene svijeće, a pred njime je lutka malene plavokose djevojčice.

Uz crtež Kapetanović je napisao: "Kada mali glasovi utihnu, ostaje najglasnija tišina." Prenosimo ga uz dozvolu autora.

Kada mali glasovi utihnu, ostaje najglasnija tišina. #vučko #zagi #zagreb #savethechildern #spasimodjecu #malianđeo #littleangel

Objavljuje Midhat KapetanovicNedjelja, 4. travnja 2021.