Vučko, Zagi i Pobednik
Vučko, Zagi i Pobednik Foto: Midhat Kapetanović

Objavljena ilustracija prikazuje Zagija, Pobednika i Vučka koji grli malog bijelog zeca. Na podu se nalazi i nekoliko mandarina. Autor aludira na Balaševićevu pjesmu ''Neki novi klinci''.


Ilustrator, Midhat Kapetanović, objavio je crtež u čast Đorđi Balaševiću.

Vezani članci Ljuba Stanković (Foto: Instagram) Mali Ljuba iz Severinina spota pobjednik je Pinkovih zvjezdica: "Ja najviše volim pjevati, tužan sam što je natjecanje završilo" Igor Novaković, autor izložbe 30 godina Univerzijade \'87 (foto: Anamaria Batur) Vidio je igračku kultnog Zagija na jednom sajmu i odlučio: "Ne smije pasti u zaborav"

''Danas svijet ima malo manje boje'', napisao je.

Na ilustraciji se nalazi Vučko, maskota zimskih Olimpijskih igara, zatim Zagi, maskota Univerzijade u Zagrebu 1987. i Pobednik. Vučko grli bijelog zeca te se pored njih nalaze mandarine što upućuje na Balaševićevu pjesmu ''Neki novi klinci''.

''Kroz maglu treperi
Devet sveća na torti
Tad sam dobio par mandarina
I malog belog zeca''

Naime, Kapetanović je poznat po povezivanju simbola gradova bivše Jugoslavije, ali u trenucima kada su države pogodile određene nesreće, poput potresa u prosincu, kada je je Kapetanović ilustrirao Vučka i Zagija gdje se drže za ruke. Također, bio je tu i uz Zagreb, u ožujku kada je potres nanio veliku štetu glavnome gradu. Tada je Vučko pomagao Zagiju da se makne od ruševina.

 

Danas svijet ima malo manje boje. #đorđebalašević #nekinoviklinci #vučko #zagi #pobednik #legenda #toosoon #prerano #novisad #sarajevo #zagreb #beograd #ljubljana #podgorica #priština #skopje

Objavljuje Midhat KapetanovicPetak, 19. veljače 2021.