Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorena sjednica Vlade

Sanja Putica imenovana pomoćnicom ministra znanosti i obrazovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanju Puticu, bivšu HDZ-ovu zastupnicu, Vlada je na zatvorenoj sjednici imenovala pomoćnicom ministra znanosti i obrazovanja.

Roman Mikulić imenovan je pomoćnikom ministra obrane Damira Krstičevića. Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Goran Šarin.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Odlazak ministra Objavljeno tko će zamijeniti Filipovića Slika nije dostupna Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada prihvatila stajalište za sastanak Europskog vijeća

Na osobni zahtjev razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Mario Njavro, a novom članicom, kao predstavnica Ministarstva poljoprivrede, imenovana je Ružica Mazal Njavro.

Olivera Maroš imenovana je članicom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za norme, kao predstavnica Stručnog vijeća Hrvatskog zavoda za norme.

Razriješena je dosadašnja članica Povjerenstva za uništavanje oduzetih droga Lidija Vugrinec, a novom članicom, kao predstavnica Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, imenovana je Sanja Mikulić.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Zračna luka Rijeka d.o.o. opoziv dosadašnjeg člana Uprave – direktora Tomislava Palalića, te imenovanje novog direktora mr. sc. Gordana Žurge, najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o izmjeni Uredbe o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja predsjednika i članova Uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Zračna luka Split d.o.o. imenovanje mr. sc. Lukše Novaka direktorom društva Zračna luka Split d.o.o., a najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o izmjeni Uredbe o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja predsjednika i članova Uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku .

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Zračna luka Zadar d.o.o., imenovanje Irene Ćosić direktoricom društva Zračna luka Zadar d.o.o., a najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o izmjeni Uredbe o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja predsjednika i članova Uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. imenovanje Roka Tolića direktorom društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o., a najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o izmjeni Uredbe o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja predsjednika i članova Uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o. opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o., Zdenka Simičića, Nine Stapića i Tihomira Mandaca, te izbor novih članova mr. sc. Sanija Ljubunčića, Zdenka Simičića i Tanje Major, najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Odluci o izmjenama Odluke o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku (Narodne novine, broj 109/16). Također, Skupštini se predlaže opoziv dosadašnjeg člana Uprave – direktora Ivana Brkovića te imenovanje Branka Lubine novim članom uprave – direktorom najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o izmjeni Uredbe o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja predsjednika i članova Uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Hrvatske ceste d.o.o. opoziv dosadašnjeg člana Uprave – direktora Josipa Škorića te njegovo ponovno imenovanje za člana Uprave - direktora društva Hrvatske ceste d.o.o., najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o izmjeni Uredbe o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja predsjednika i članova Uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Hrvatske autoceste d.o.o., opoziv dosadašnjeg člana Uprave – direktora Josipa Draženovića te njegovo ponovno imenovanje za člana Uprave - direktora društva Hrvatske autoceste d.o.o., a najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o izmjeni Uredbe o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja predsjednika i članova Uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Sukladno odluci Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, razriješen je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo, s danom 3. prosinca 2010. godine, a temeljem presude Visokog upravnog suda Republike Hrvatske.

Na prijedlog Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost, razriješen je vršitelj dužnosti ravnatelja Agencije dr. sc. Damir Juričić. Novim ravnateljem, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovan je Zdenko Lucić.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnog vijeća Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, mr. sc. Stjepan Adanić i Zvjezdana Janičar. Novim članovima Upravnog vijeća, koji se imenuju na prijedlog ministrice nadležne za socijalnu politiku, imenovani su Vesna Mastela Bužan i Gordan Klišanić.

Razriješena je članica Upravnog vijeća Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske Franka Vojnović. Novom članicom, kao predstavnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, imenovana je Kristina Bilić.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene