Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fimi medija

VIDEO Sanaderov punac planuo na fotografe, on i supruga odbili svjedočiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlje se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u aferi Fimi medija.

Kao prvi svjedoci trebali su biti ispitani punac i punica optuženog bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, Ivo i Karmela Šarić. Punac Ive Sanadera ispred Suda planuo je na fotografe u sudnici. 'Što me slikate, prestanite me slikati', rekao je okupljenim fotografima.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak PRESUDA ZA FIMI MEDIJU Andrija Jarak o maratonskom procesu koji će ući u povijest hrvatskog pravosuđa: "Pamtit će ga i po međusobnim teškim optužbama najbližih suradnika" Slika nije dostupna Afera Fimi media Šeks na sudu za sve krivi Jarnjaka: "Teretio je i mene i stranku da bi sa sebe skinuo bilo kakvu odgovornost"

I Ivo i Karmela Šarić iskoristili su zakonsku blagodat i odbili svjedočenje. 'Ne želim svjedočiti, a ako sam nešto i rekao neka se to ukine', kazao je Ivo Šarić.

Odbijanjem svjedočenja svi njihovi dosadašnji iskazi koje su tijekom istrage dali USKOK-u, a nisu bili povoljni za bivšeg hrvatskog premijera, izdvojeni su iz spisa.

Suđenje u aferi Fimi medija nastavlja se 18. lipnja, kada će se na klupi za svjedoke pojaviti Ivan Jarnjak.

>> Nastavak suđenja za Fimi mediju: Čitanje i pregledavanje dokumentacije iz spisa

Prije prvih svjedočenja na suđenju u jednoj od najvećih korupcijskih afera pročitano je gotovo 14 tisuća raznih dokumenata te istražni iskazi optuženika koji su priznali nedjelo. Iako se nisu nagodili s USKOK-om krivnju su priznali bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak te bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević.

Optužbe da su iz državnih agencija i tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna odbacili su prvooptuženi Sanader, njegov glasnogovornik Ratko Maček te predstavnik i obrana HDZ-a koji tvrde da je "crni fond" nastao bez znanja stranačkih tijela.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene