Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burić o 'Sanaderovom zločinu'

'Sanader se licemjerno pokušava prikazati žrtvom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader posljednjim medijskim izjavama licemjerno pokušava prikazati žrtvom političkog progona, smatra HDSSB-ov Dinko Burić.

Na konferenciji za novinare Burić je ustvrdio kako 'zločin koji je počinio Sanader prema vlastitom narodu nije samo pljačka desetina milijardi kuna državnog novca, već i dužničko ropstvo hrvatskih građana te siromaštvo i bijeda koji su postali hrvatska svakodnevnica, posebice u Slavoniji i Baranji', rekao je Burić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šeks demonstrativno napustio Sabor 'Neću govoriti jer me stid ponašanja zastupnika' Slika nije dostupna Odluka HDSSB-a Umjesto Glavaša u Sabor će Dinko Burić

>> Rasprava o Swobodinom izvješću: Glavna tema Sanader

>> Sanader: U ćeliji razmišljam kako razotkriti zavjeru protiv mene

'Zločin je to što su 'locirani, identificirani, uhićeni' i u haaške i hrvatske zatvore transferirani hrvatski generali Gotovina, Čermak, Markač i Norac te u političkim montiranim progonima osuđeni hrvatski branitelji grada Osijeka, na čelu s Branimirom Glavašem', rekao je Burić.

Sanaderovi bi se zločini 'mogli nabrajati satima i danima', ocijenio je, dodajući da ih 'nije počinio sam' jer je imao pomoć suradnika, među kojima su najbliži i najpouzdaniji bili sadašnja premijerka Jadranka Kosor te potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks.

'Sanader je bez skrupula uništavao živote pojedinaca i obitelji'

Burić je optužio Sanadera da se za provedbu takvih planova koristio službama kao što su MUP, Državno odvjetništvo i hrvatski sudovi. Ocijenio je kako je Sanader u pravu kad o radu glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića govori kao o radu po diktatu politike jer, smatra, 'nitko nema više prava to tvrditi od Sanadera, koji to najbolje zna iz vlastitog iskustva, iz vremena kad je bio vladar Banskih dvora, istražitelj i progonitelj'.

'Sanader se poigravao sudbinama mnogih, bez skrupula uništavao živote pojedinaca i obitelji, ali za učiniti toliko zla imao je družbu koja s pravom nosi naziv udružena zločinačka organizacija', ustvrdio je Burić i dodao da je kratica HDZ nekad značila Hrvatsku demokratsku zajednicu, a danas, rekao je, sve više zaslužuje naziv 'hrvatsko društvo zatvorenika'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene