Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka HDSSB-a

Umjesto Glavaša u Sabor će Dinko Burić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je o zamjeni Branimira Glavaša na dužnosti saborskog zastupnika stranke.

Tu će dužnost umjesto Branimira Glavaša obnašati Dinko Burić, sadašnji osječko-baranjski dožupan, kao neizabrani kandidat s liste HDSSB-a u 4. izbornoj jedinici. U dopisu predsjedniku Sabora Luki Bebiću te saborskom Mandatno-imunitetnom povjerenstvu, Šišljagić napominje da je ovakva odluka donesena sukladno Zakonu o izboru zastupnika u Hrvatski sabor i Poslovniku Hrvatskoga sabora te na temelju odluke nadležnih stranačkih tijela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šeks demonstrativno napustio Sabor 'Neću govoriti jer me stid ponašanja zastupnika' Slika nije dostupna Burić o 'Sanaderovom zločinu' 'Sanader se licemjerno pokušava prikazati žrtvom'

>> BiH uskoro preuzima izvršenje Glavaševe presude

Nakon što mu je Vrhovni sud RH pravomoćnom presudom odredio kaznu od osam godina zatvora, za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. godine, Branimiru Glavašu prestao je zastupnički mandat, s danom pravomoćnosti presude. Dinko Burić (1962.) u HDSSB-u obnaša dužnost predsjednika Glavnog odbora stranke, a na prošlogodišnjim je lokalnim izborima izabran za zamjenika osječko-baranjskoga župana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene