Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osječki dožupan prijavio policiji prijetnje smrću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski dožupan Dinko Burić (HDSSB) izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare kako je jučer prijavio policiji da se prijeti smrću njemu i njegovoj obitelji, te da je zatražio policijsku zaštitu.

Pismo s prijetnjama poslano je iz Valpova prije mjesec dana, rekao je Burić, objasnivši kako do sada nije reagirao da ne bi plašio svoju obitelj, ali i zato da se to ne bi povezivalo s napadom oporbe u Županijskoj skupštinu koja je tražila njegovu smjenu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Burić o 'Sanaderovom zločinu' 'Sanader se licemjerno pokušava prikazati žrtvom' Slika nije dostupna Odluka HDSSB-a Umjesto Glavaša u Sabor će Dinko Burić

Burić kaže da nije želio da "oporbenjaci" to eventualno "ocijene" kao da time traži samilost.

Naveo je kako, među ostalim, u pismu piše "znamo sve o tebi i tvojoj obitelji, imaš rok do maja da se povučeš iz prljavih političkih igara, a posljedice mogu snositi tvoja djeca".

Dodao je kako je posebno bio zabrinut kada je prije dva dana "osječki novinar Drago Hedl svojim privatnim automobilom kružio oko njegove kuće snimajući ju sa svih strana", o čemu su ga izvijestili susjedi koji su prepoznali Hedla.

Istaknuo je da "ne povezuje prijetnje smrću i ovaj Hedlov pohod", no i da "ima pravo biti zabrinut", te da je zatražio od policije da Hedlu zabrani pristup njegovoj kući i obitelji.

Inače, kazao je Burić, "Hedl je poznat po mržnji prema Glavašu, odnosno HDSSB-u čiji sam i ja član, a ja poručujem svima da se neću povući iz politike niti odreći svojih svjetonazora".

Dožupan Burić ima četvero djece, od kojih je dvoje malodobno.

Novinar Hedl je potvrdio da je u spomenuto vrijeme bio u blizini kuće dožupana Burića. 

Odbacivši sve optužbe na svoj račun, rekao je kako je tamo pokušao snimiti službeno županijsko vozilo kojim se Burić, po njegovim riječima, koristi u privatne svrhe.

U valpovačkoj policiju potvrdili su da su zaprimili prijavu dožupana Burića, da su je proslijedili državnom odvjetništvu i da će zaštitu organizirati u dogovoru s osječkom policijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene