Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader najpozitivniji, ali i najnegativniji političar!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema redovitom mjesečnom ispitivanju javnog mnijenja CRO-Demoskop agencije Promocija plus, Ivo Sanader se nalazi na vrhu ljestvice pozitivnih, ali i negativnih političara.

Na vrhu ljestvice pozitivnih političara nalazi se mandatar nove vlade dr. Ivo Sanader s 21,6% glasova, a slijede Stjepan Mesić s 18,5% i Zoran Milanović s 15,1% glasova ispitanika. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kalmeta, Šuker, Thompson... Barišićeva tajnica: Na sastanke s Barišićem dolazili su utjecajni ljudi! Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'?

Radimir Čačić je četvrti s 4,6% glasova, a nestranački politički i ekološki aktivist Tonči Tadić je peti s 2,8% glasova. 

Među deset najpopularnijih političara su još Đurđa Adlešić s 2,3%, Ivan Čehok s 2,2%, Vesna Pusić s 1,1%, te Damir Kajin s 1%. 

Zanimljivo je da bivši SDP-ov premijerski kandidat Ljubo Jurčić s 0,8% glasova dijeli deseto mjesto s Josipom Friščićem. 

I na listi "političara negativaca" mandatar vlade Ivo Sanader je prvi s 18,1% glasova, a slijedi Zoran Milanović s 16,6%, dok je bivši prvi parlamentarac Šeks na trećem mjestu s 12,2% glasova. 

Za 11,6% ispitanika svi su političari negativni (znatno više od posljednjeg istraživanja kad su za 7,3% ispitanika svi političari bili negativni; ovaj je skok vjerojatno posljedica različitih „trgovina“ u pokušajima sastavljanja saborske većine).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene