Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog zabrane prosvjeda

Sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb sindikat prijavio inspekciji rada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb Zlatka Giljevića Hrvatski sindikat liječnika prijavio je inspekciji rada jer je, kako tvrde, branio liječnicima odlazaka na prošlotjedni prosvjed na Cvjetnom trgu.

Hrvatski je liječnički sindikat (HLS) sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb Zlatka Giljevića prijavio inspekciji rada zbog, kako kažu, zabrane liječnicima KBC-a Zagreb da sudjeluju na sindikalnom skupu na Cvjetnom trgu u Zagrebu, održanom prošlog četvrtka.

Pročitajte i ovo Prosvjed pravosudnih djelatnika Prosvjed pravosudnih djelatnika Policija objavila: Nitko nije tražio intervenciju, postupali smo po protokolu Ivan Malenica nakon prosvjeda Štrajkaši traže ostavku Malenice, a on im je poručio: "Tražimo racionalan pristup"

>> Prosvjed liječnika: 'Operiramo i ŠMRKAVI jer nema tko umjesto nas!'

'Sindikat drži da je sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb postupio protupravno pri čemu je prekršio najmanje dvije ustavne kategorije: pravo na mirni prosvjed i pravo na štrajk, kao i više zakonskih te podzakonskih akata', stoji u priopćenju HLS-a.

Sindikalci tvrde da Giljević ne samo da je dopisom zabranio liječnicima sudjelovanje na prosvjednom skupu, nego im je i eksplicitno zaprijetio najstrožim sankcijama ukoliko bi na prosvjed ipak otišli.

'HLS u svojoj prijavi napominje da je u tijeku zakoniti štrajk bolničkih liječnika te da je sindikalni prosvjedni skup na Cvjetnom trgu bio uredno najavljen svim poslodavcima, odnosno ravnateljstvima bolnica sukladno važećem Kolektivnom ugovoru', dodaje Hrvatski liječnički sindikat.

Na kraju priopćenja HLS tvrdi kako je Giljevićeva zabrana prosvjeda jedini takav slučaj u državi.

'Liječnički sindikat ocjenjuje takvo ponašanje krajnje nedopustivim. Stoga je prijava Državnom inspektoratu samo prvi korak u slijedu pravnih postupanja koje će HLS poduzeti protiv doc.dr.sc.Zlatka Giljevića radi zaštite temeljnih sloboda koje su zajamčene Ustavom i međunarodnim konvencijama', navodi se u HLS-ovom priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene