Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Molim vas - govorite istinu'

Prosvjed liječnika: 'Operiramo i ŠMRKAVI jer nema tko umjesto nas!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završio je veliki prosvjed Hrvatskog liječničkog sindikata na Cvjetnome trgu.

Okupljanje na velikom prosvjedu Hrvatskog liječničkog sindikata počelo je nešto prije podne na Cvjetnom trgu. Došli su prosvjednici iz cijele Hrvatske. Osim liječnika iz Zagreba, tu su i oni iz Dubrovnika, Splita, Karlovca...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traje već osmi dan Ivica Babić: Štrajk bi se mogao proširiti i na primarnu razinu Slika nije dostupna Do kada štrajk?! Četvrti dan ŠTRAJKA: Ministar i sindikati ponovno sjedaju za stol

Na Cvjetnom se okupilo više stotina liječnika.

'Želimo ostati u našoj domovini, ovdje raditi i podizati našu djecu', moglo se čuti na prosvjedu. Poručuju da ne žele ići raditi van, ne prihvaćaju da im se kaže: Tko nije zadovoljan ovdje neka ide van.

Liječnici iz KB Dubrava kažu kako su stariji liječnici spremni dati svoje prekovremene sate za mlade liječnike koje treba zaposliti.

Na prosvjedu je rečeno kako u Hrvatskoj nedostaje 4.500 liječnika, a nedostajat će ih sve više jer su mnogi podnijeli zahtjev za rad vani. 'Ovo je naša zemlja, mi ne moramo van', kažu prosvjednici.

'Operiramo i šmrkavi jer nema tko umjesto nas!', rečeno je na prosvjedu.

Zdravlje ne smije postati privilegija bogatih već svih građana, kažu liječnici.

'Događa se puzajuća privatizacija hrvatskog zdravstva', rekao je dr. Ivica Babić na prosvjednom skupu.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić nakon pregovora u Ministarstvu zdravlja pozvao je sve koji podupiru taj sindikat u njegovim zahtjevima da ga i podrže i na prosvjedu. Najavio je da će na Cvjetnome trgu govoriti kolege iz Zagreba i drugih krajeva koje je, kazao je Babić, zamolio jednu stvar - da govore istinu.

Glavna tema pregovora bila su dežurstva, a Babić je ocijenio da je rasprava bila dinamična te da su određena pitanja rasvijetlili do kraja. Ponovio je da će štrajk završiti kada potpišu kolektivni ugovor i kada će u rukama imati dokument koji ima pravnu snagu i učinkovitost.

>> Nakon 20 dana štrajka liječnika, što će biti s listama čekanja?!

Ministar zdravlja Rajko Ostojić izrazio je žaljenje što za stol nisu sjeli u kolovozu i rujnu jer bi, kazao je, do sada već imali potpisan kolektivni ugovor. Vjeruje da će se uspjeti potpisati do 15. listopada kada je i rok za okončanje pregovora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene