Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od njih 16 000

Samo 16 kafića zatražilo pušački status

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo je 16 kafića u državi uspjelo prilagoditi svoje objekte novom režimu nepušenja u kafićima koji stupa na snagu 9. travnja.

Ostali ugostitelji koji svoje lokalne žele prilagoditi pušačima, radove će obavljati tijekom ljetnih mjeseci dok njihovi gosti budu na terasama, piše Novi list. Dosad su Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi vlasnici 16 ugostiteljskih objekata zatražili izdavanje rješenja za prostore za pušenje, odnosno za pušačke prostore sukladno odredbama Zakona. Zahtjeve za izdavanje rješenja podnijeli su vlasnici ili korisnici ugostiteljskih objekata na području Grada Zagreba, Karlovca, Jastrebarskog, Kutine, Čazme i Pisarovine, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pobuna je počela: Ceh ugostitelja protiv zabrane pušenja Slika nije dostupna Za cigaretu zapaljenu u kafiću kazna od 1000 kuna?

>> Zabrana pušenja: Uskoro opet 'ajmo na terasu'

nakon izdavanja zahtjeva, na teren izlazi inspekcija koja provjerava udovoljava li objekt zakonom propisanim tehničkim uvjetima da bi se u njemu moglo pušiti. Šezdeset dana od dana podnošenja zahtjeva karjnji je rok za izdavanje rješenja. Iz Ministarstva zdravstva upozoravaju kako je ugostitelji i nakon 8. travnja moći podnositi zahtjeve za izdavanjem rješenja za pušačke prostore, no u objektima za koje do tog roka nisu ishodili rješenje, pušenje neće biti dopušteno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene