Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samo je 16 kafića u državi uspjelo prilagoditi svoje objekte novom režimu nepušenja u kafićima koji stupa na snagu 9. travnja.


Ostali ugostitelji koji svoje lokalne žele prilagoditi pušačima, radove će obavljati tijekom ljetnih mjeseci dok njihovi gosti budu na terasama, piše Novi list. Dosad su Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi vlasnici 16 ugostiteljskih objekata zatražili izdavanje rješenja za prostore za pušenje, odnosno za pušačke prostore sukladno odredbama Zakona. Zahtjeve za izdavanje rješenja podnijeli su vlasnici ili korisnici ugostiteljskih objekata na području Grada Zagreba, Karlovca, Jastrebarskog, Kutine, Čazme i Pisarovine, piše Novi list.

>> Zabrana pušenja: Uskoro opet 'ajmo na terasu'

Vezani članci Ilustracija Od jutros možete na kavu u zatvorenom dijelu kafića: Obavezne maske, zabranjene grickalice... Što je to prostorna komunikacija? (Foto: dnevnik.hr) - 1 Oduvijek postoji i otkriva puno o vama: Znate li što je to prostorna komunikacija?

nakon izdavanja zahtjeva, na teren izlazi inspekcija koja provjerava udovoljava li objekt zakonom propisanim tehničkim uvjetima da bi se u njemu moglo pušiti. Šezdeset dana od dana podnošenja zahtjeva karjnji je rok za izdavanje rješenja. Iz Ministarstva zdravstva upozoravaju kako je ugostitelji i nakon 8. travnja moći podnositi zahtjeve za izdavanjem rješenja za pušačke prostore, no u objektima za koje do tog roka nisu ishodili rješenje, pušenje neće biti dopušteno.