Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kandidat HDZ-a za načelnika

Šaman Hodak: HDZ je dio Boga, a HDZ vodi Hrvatsku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afera s bunikom HDZ-ova Luku Hodaka, čini se, nije prisilila na povlačenje iz politike. Gotovo četiri mjeseca nakon tragedije, kada je u novogodišnjoj noći na Hodakovu imanju smrtno stradao njegov susjed - samoprozvani šaman najavljuje pobjedu: bit će ponovno HDZ-ov kandidat za prvog čovjeka Saborskog.

Orio se HDZ-ov šaman na hodniku lokalnih stranačkih prostorija. Spremno pozirao. Najavio izlazak na svibanjske izbore jači nego ikada: kao pobjednik u dresu HDZ-a u šaci ima peti načelnički mandat u Saborskom. 'HDZ je dio Boga, Hrvatska je dio Boga, a HDZ vodi Hrvatsku. I ljudi koji vode Hrvatsku imaju duhovnost, uključujući mog prijatelja Šeksa i Sanadera. Ludo, ha? A istina!', rekao je Luka Hodak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne ide u zatvor Sjećate li se šamana Hodaka? Proglašen je krivim. Slika nije dostupna Zbog moralnih i ljudskih razloga Šaman Hodak dao ostavku na sve funkcije

I Hodakova istina o novogodišnjem incidentu s bunikom, u kojem je preminuo njegov susjed - nešto je drugačija. Za njega je to nesretan slučaj. 'Ja sam samo bio domaćin svom prijatelju. Dogodila se tragedija', kaže Hodak. Prvi HDZ - ovac karlovačke županije, prijateljski mu je tada savjetovao podnošenje ostavke. Ostavku je Hodak i nudio no, nije i prihvaćena.

>> Šaman Hodak dao ostavku na sve funkcije

>> Hodak pušten sa psihijatrije, Barić pokopan

'Protiv Luke Hodaka nema pokretanja krivičnog postupka, da je pokrenut onda je to nešto drugo', rekao je Ivan Vučić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a. Stotinjak kilometara dalje, vrijeme kao da je stalo. Zimska idila, baš kao i prije tri i pol mjeseca, kada se u šamanskom vigvamu odvijala seansa. Do danas, službeno, nisu rasvijetljene sve okolnosti, ni kakvu je ulogu na novogodišnjem dočeku imao priučeni šaman iz Saborskog. Šator u kojem je svoje goste i sljedbenike, navodno, nudio halucinogenim biljkama, sada je prazan.

Tragična priča s bunikom brzo je pala u zaborav i među sumještanima HDZ-ovog načelnika, koji ih vodi 15 godina. Nekoliko sati poslije monologa u Karlovcu i povratka na svoj teren, Hodak je nastavio u svom stilu. 'Nakon izvjesnog vremena će se pokazati da je bunika jedan od ozbiljnih Hrvatskih proizvoda. To ću ja patentirati za ozdravljenje, ali to je druga priča', rekao je Hodak. Lekciju očito nije izvukao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene