Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četvorica sudionika obrednog dočeka Nove godine u Saborskom, na kojem je jedna osoba umrla, dobro se oporavljaju, doznaje se u Općoj bolnici u Ogulinu.


Naime, uz već hospitaliziranu trojicu muškaraca naknadno je, uz policijsku pratnju, na Odjel psihijatrije smješten i četvrti sudionik. U bolnici je potvrđeno da je naknadno primljen L.H. iz Saborskog.

Vezani članci Slika nije dostupna Sjećate li se šamana Hodaka? Proglašen je krivim. Slika nije dostupna Osijek: Vlast radi svoj, a oporba svoj doček

Na pitanje je li riječ o općinskome načelniku Luki Hodaku policija je samo potvrdila da je imanje na kojemu se sve dogodilo u njegovu vlasništvu. Hodak za sebe, inače, kaže kako je indijanski šaman i iscjelitelj. Poznavatelji tehnike nekonvencionalne medicine pretpostavljaju da je okupljeno društvo kroz zajedničku seansu htjelo 'pročišćeno' ući u Novu godinu.

>> Šamanski obred: Jedan mrtav, trojica na psihijatriji 

U Operativno-komunikacijskom centru karlovačke Policijske uprave kažu da se još radi na identifikaciji trupla. Zamjenik ravnateljice ogulinske bolnice Krunoslav Cindrić izjavio je da su četvorica pacijenata konzumirali opojne tvari i da se njihovo stanje 'ne bi moglo okarakterizirati kao trovanje'.

Policija je jučer navela da su petorica muškaraca koji su bili na dočeku Nove godine u drvenoj baraci u Funtani kod Saborskog sudjelovali u nekom obredu u sauni tijekom kojeg su uzimali pripravke od otrovne biljke bunike te da su u bolnici zbog smetnja s tim u vezi završila njih trojica, a jedan je pronađen mrtav. No, danas se doznaje da je na Odjel psihijatrije smješten i četvrti muškarac. Istraga je u tijeku, no policija još nije uspjela razgovarati ni sa jednim sudionikom 'obreda' jer su i dalje u teškom psihičkom stanju. Danas bi trebala biti obavljena obdukcija tijela preminulog Ratka B., a rezultati se očekuju za 10 dana.

Kosor: Istražujemo detalje

Inače, zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor upitana kako komentira nesreću na proslavi Nove godine koju je organizirao načelnik Saborskog Luka Hodak, inače član HDZ-a, kada je zbog konzumiranja alkohola i opijata umro njegov 59-godišnji susjed, a troje je ljudi otrovano, Kosor je rekla da se nikad kao stranka nisu bavili privatnim stvarima njihovih gotovo 250 tisuća članova, no da su u tom konkretnom slučaju pokrenuli mehanizme da se svi detalji istraže. 

'Pokaže li se da se radi o nedoličnom ponašanju bilo kojeg člana HDZ-a, nedopustivim radnjama ili protuzakonitim, bit će pokrenute sve stegovne mjere. Takvi ljudi, naravno, ne mogu biti članovi naše stranke', naglasila je Kosor.