Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šaman Luka Hodak, na čijem se imanju u Saborskom održao najluđi novogodišnji doček uz konzumaciju halucinogene bunike uz obrednu vatru i na kojem je smrtno stradao njegov prijatelj Ratko Barić, odlučio je dati ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a Saborsko, predsjednika Poglavarstva, te načelnika općine. Objavio je kako zamrzava članstvo u HDZ-u.


'Zbog općepoznatih događanja prilikom dočeka Nove godine, nesretno je preminuo naš član i prijatelj Ratko Barić, kojom prigodom sam ja bio domaćin. Stoga osjećam moralnu i ljudsku obvezu, prije svega, prema obitelji moga prijatelja Ratka Barića, biračkom tijelu, dugogodišnjim stranačkim prijateljima ali i svekolikoj javnosti, da na ovaj način predložim ostavku', kaže šaman Hodak u svom priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna 'HDZ me želi eliminirati prije drugog kruga izbora' Slika nije dostupna HDZ-ov šaman neće biti kandidat za načelnika općine Saborsko

Na pitanje je li to učinio na nagovor stranke, predsjednik karlovačke Županijske organizacije Ivan Vučić rekao je da je ovog tjedna razgovarao s Hodakom te kako su zajedno odlučili da iz moralnih razloga preda ostavku iako se, dodao je, Hodak ne osjeća krivim za stradavanje Barića. Vučić nije rekao koga će Općinski odbor HDZ-a Saborskog s kandidacijske liste iz 2005. godine izabrati za novog načelnika. HDZ je na prošlim lokalnim izborima u Saborskom osvojio apsolutnu većinu te će, rekao je, općinski vijećnici bez teškoća na prvoj sjednici izabrati onog kandidata za kojeg se odluči najprije Odbor, a zatim prijedlog prihvati i Klub vijećnika HDZ-a te općine.

U vezi s kriminalističkom obradom vezanom uz obredni doček Nove godine u Saborskom na kojem je umrla jedna osoba, a još su četiri osobe završile na psihijatrijskom liječenju i poslije puštene, policija je danas priopćila da se za daljnje postupanje i moguću kaznenu prijavu čekaju nalazi vještačenja koje je zatražio karlovački Istražni centar, a odnosi se na vrijeme i uzrok smrti i toksikološka vještačenja. Policija je prije izvijestila da su petorica muškaraca koji su bili na dočeku Nove godine u drvenoj kući u Funtani, u blizini Saborskog, sudjelovali u nekom obredu tijekom kojeg su uzimali pripravke od otrovne biljke bunike.