Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zahtjev DORH-a i USKOK-a

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo donijelo odluku: Može se pokrenuti kazneni postupak protiv Kuščevića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora u srijedu je slijedom zahtjeva Državnog odvjetništva i USKOK-a jednoglasno dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika i donedavnog ministra uprave Lovre Kuščevića zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti. O tome je saborske zastupnike u srijedu navečer izvijestio predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Željko Tušek.

USKOK je početkom rujna pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, tereteći ga da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju povoljna POS-ova stana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uskok traži informacije Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje: EPPO uopće nije izvijestio USKOK, a trebao je, o istrazi koju su pokrenuli u studenom 2023. Ilustracija Na području Splita Narko-banda pokušala ubiti šefa suparničke bande, pucali usred dana na prometnoj cesti

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo ranije je Kuščeviću skinulo zastupnički imunitet.

Povjerenstvo je razmatralo i zahtjev donedavnog ministra državne imovine Gorana Marića o ponovnom obnašanju zastupničke dužnosti i donijelo odluku o prestanku mirovanja njegovog mandata, kojom njegovom zamjeniku Mati Čičku prestaje zastupnički mandat.

MIP je, među ostalim, donio odluku o prestanku mirovanja zastupničkog mandata (bivšem ministru poljoprivrede) Tomislavu Tolušiću i prestanku mandata zamjenice zastupnika Vesni Bedeković (aktualnoj ministrici demografije, obitelji, mladih i socijalne politike).

MIP je u slučaju privatne tužbe odlučio da se imunitet ne skida zastupniku Ivanu Klarinu, jer će se postupci za kazneno djelo klevete moći voditi nakon prestanka mandata, izvijestio je Tušek. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene