Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozi miško!

Pupovac vozio 30 iznad ograničenja pa zaradio kaznu: "Nisam ugrozio stanovništvo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Milorad Pupovac kažnjen je s 1500 kuna zbog prebrze vožnje. Mora platiti i 300 kuna sudskih troškova.

Saborski zastupnik i čelnik SDSS-a Milorad Pupovac proglašen je krivim i osuđen zbog prebrze vožnje. Naime, on se u lipnju vozio državnom cestom D1 kroz naselje Tušilović u smjeru sjevera te je nadzorom brzine utvrđeno prekoračenje.

"U naseljenom mjestu, gdje je vidno postavljenim znakom brzina kretanja ograničena na 50 km/h, kretao se brzinom od 92 km/h, što umanjeno za sigurnosnu razliku od 10 km/h, iznosi 82 km/h. Dakle, kretao se brzinom koja je za 32 km/h veće od dopuštene", istaknula je prekršajna sutkinja, prenosi Danica.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac prijeti im kazneni progon Pupovac o optužnici pilotima: "Ako Hrvatska nije sama poduzela ništa da se zločini procesuiraju, teško je prigovarati..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna predsjednik SDSS-a Pupovac o Daliboru Šemperu: "Iznimno profesionalan čovjek"

Presuda je odmah postala pravomoćna. Pupovac se branio kako vozi već dugi niz godina bez kaznene ili prekršajne evidencije te da je savjestan u upravljanju osobnim vozilom.

"Kako nisam u mogućnosti osporavati točnost izmjerenog, naglašavam da svojom vožnjom nisam ugrozio ni stanovništvo ni materijalna dobra toga kraja te sam vozio savjesno, na otvorenoj i preglednoj cesti, na izlazu iz naseljenog mjesta", branio se Pupovac.

Kažnjen je s 1500 kuna jer je dosad prekršajno nekažnjavan. Sutkinja je odbila prijedlog policije da mu se vozačka dozvola oduzme na mjesec dana. Mora platiti i 300 kuna troškova postupka.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene