Milorad Pupovac (SDSS)
Milorad Pupovac (SDSS) Foto: Patrik Macek/Pixsell

Saborski zastupnik Milorad Pupovac kažnjen je s 1500 kuna zbog prebrze vožnje. Mora platiti i 300 kuna sudskih troškova.


Saborski zastupnik i čelnik SDSS-a Milorad Pupovac proglašen je krivim i osuđen zbog prebrze vožnje. Naime, on se u lipnju vozio državnom cestom D1 kroz naselje Tušilović u smjeru sjevera te je nadzorom brzine utvrđeno prekoračenje.

"U naseljenom mjestu, gdje je vidno postavljenim znakom brzina kretanja ograničena na 50 km/h, kretao se brzinom od 92 km/h, što umanjeno za sigurnosnu razliku od 10 km/h, iznosi 82 km/h. Dakle, kretao se brzinom koja je za 32 km/h veće od dopuštene", istaknula je prekršajna sutkinja, prenosi Danica.

Milorad Pupovac Pupovac o optužnici pilotima: "Ako Hrvatska nije sama poduzela ništa da se zločini procesuiraju, teško je prigovarati..."

Milorad Pupovac Pupovac o Daliboru Šemperu: "Iznimno profesionalan čovjek"

Presuda je odmah postala pravomoćna. Pupovac se branio kako vozi već dugi niz godina bez kaznene ili prekršajne evidencije te da je savjestan u upravljanju osobnim vozilom.

"Kako nisam u mogućnosti osporavati točnost izmjerenog, naglašavam da svojom vožnjom nisam ugrozio ni stanovništvo ni materijalna dobra toga kraja te sam vozio savjesno, na otvorenoj i preglednoj cesti, na izlazu iz naseljenog mjesta", branio se Pupovac.

Kažnjen je s 1500 kuna jer je dosad prekršajno nekažnjavan. Sutkinja je odbila prijedlog policije da mu se vozačka dozvola oduzme na mjesec dana. Mora platiti i 300 kuna troškova postupka.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju