Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučer je krenula Saborska televizija koja se može preko video streaminga pratiti i preko Interneta. U iduća tri tjedna prijenos će biti eksperimentalan, nakon čega bi tzv. saborska televizija trebala redovito prenositi događanja u Saboru.


Tijekom eksperimentalnog rada trebali bi se riješiti manji tehnički problemi vezani uz kakvoću slike i zvuka, te se povećati i protočnost internetske veze. U planu je i izrada arhive snimljenog materijala koju će korisnici moći pretraživati. 

Vezani članci Slika nije dostupna Gdje su, s kim su i što nose: One 'ruše' Internet! Slika nije dostupna Građani bijesni - Pao internet u Hrvatskoj!

Hrvatski blogeri (T-Zombix, Mračni...) su pokrenuli "akciju" testiranja kapacitiranosti streaminga Saborske televizije da vide koliko ljudi istovremeno može pratiti prijenos, tj. mogu li srušiti server, pa ako vas i ne zanima Sabor uključite se svejedno u internetski prijenos danas u 11 sati da biste sudjelovali u "istraživanju". 

U četvrtak 11:00h ujutro, svatko tko ima prilike (i broadband vezu) da se spoji na video stream iz sabora. Adresa video streama je www.sabor.hr.