Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski sabor danas je na 8. sjednici usvojio Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, dokument koji definira turističku budućnost naše zemlje te predstavlja putokaz za snažniji razvoj turizma svih hrvatskih krajeva u narednih osam godina.


Radi se o Strategiji razvoja koja će biti aktualna sljedećih osam godina, a služit će snažnijem razvoju turizma u Hrvatskoj.

Glavni razvojni cilj Strategije je dovesti Hrvatsku u 20 vodećih zemalja svijeta po pitanju turizma. Definirana vizija Ministarstva turizma jest da bi do 2020. godine Hrvatska trebala postati 'globalno prepoznatljiva turistička destinacija, konkurentna i atraktivna za investicije, koja stvara radna mjesta i na održiv način upravlja razvojem na svom cjelokupnom prostoru, njeguje kulturu kvalitete, a svojim gostima tijekom cijele godine pruža gostoljubivost, sigurnost i jedinstvenu raznovrsnost autentičnih sadržaja i doživljaja.', piše u priopćenju za javnost Hrvatskog sabora.

>> Hrvatska 2020. želi biti među 20 svjetskih turističkih velesila

'Cilj ovog dokumenta je i ohrabriti investitore u njihovim idejama i planovima vezanim uz turizam, a plan da se do 2020. godine u turizam uloži oko 7 milijardi eura, da mu se ukupni primici povećaju za oko šest milijarde eura te da se otvori 30 tisuća novih radnih mjesta, jasno iskazuje našu želju za razvojem, uz istovremeno očuvanje onog najvrjednijeg što imamo – prostora', poručio je ministar turizma Darko Lorencin te je pozvao sve predstavnike javnog i privatnog turističkog sektora na aktivnu suradnju u realizaciji aktivnosti iz Strategije.

Strategiju je izradio Institut za turizam iz Zagreba, a u njezinu su pripremu bili uključeni predstavnici hrvatskog javnog i privatnog turističkog sektora te šira javnost.
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Vili Beroš Zbog dugova u zdravstvu i problema sa sustavom cijepljenja: Sabor u utorak raspravlja o povjerenju ministru Viliju Berošu Marija Barilić i Maja Pletikosa Nalaz Komore u slučaju nasmrt pretučene djevojčice bit će proslijeđen Državnom odvjetništvu: ''Kada se sve prikupi, moći će se poduzimati određene radnje''