Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sabor: Sanitarna inspekcija u nadležnosti Ministarstva zdravstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski je sabor danas, na samom kraju ovotjednog zasjedanja, donio novi Zakon o sanitarnoj inspekciji, na temelju kojega će se ta inspekcija organizirati na državnoj razini i staviti u nadležnost Ministarstva zdravstva.

Sabor je izmijenio Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, čime je ministar zdravstva ovlašten da proširi listu zaraznih bolesti čije je suzbijanje od interesa za državu.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

Izmijenjen je i Zakon o sudovima, kako bi se ostvarila puna usklađenost i provedba pravne stečevine na području pravosudne suradnje u građanskim i kaznenim stvarima.

Sabor je prihvatio i niz izvješća različitih institucija, a izvješće o radu Pučkog pravobranitelja u 2007. je, na prijedlog Vlade, primljeno na znanje.

Činjenica da izvješće nije prihvaćeno, nego tek primljeno na znanje je, po riječima SDP-ovca Nenada Stazića, "zaprepastila Klub SDP-a".

"Primiti na znanje, a ne prihvatiti izvješće, znači omalovažiti i ignorirati rad pučkog pravobranitelja", rekao je Stazić, koji je od Sabora zatražio da prihvati izvješće, da Vladi daju rok od 60 dana u kojem bi morala ispraviti ono na što ukazuje pravobranitelj te da ju zaduže da pripremi izmjene Zakona o pučkom pravobranitelju.

Sabor je posljednji zaključak i prihvatio, pa je Vlada zadužena da takve izmjene pripremi do kraja godine.

Na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, u Odbor za ratne veterane imenovani su vanjski članovi Mile Dedaković, Branko Borković i Miljenko Crnjac, a imenovan je i deveteročlani Odbor za državne nagrade za šport "Franjo Bučar", na čelu kojega je Dinko Vuleta.

Sabor će s radom nastaviti u srijedu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene