Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova stare zgrade

Sabor se seli! Traži se novi prostor, objavljeni detalji koje mora ispunjavati

Ilustracija
Ilustracija Foto: Damjan Tadic/Cropix
Hrvatski sabor pozvao je u srijedu fizičke i pravne osobe koje imaju poslovni prostor od najmanje 7000 metara četvornih za zakup da mu u idućih 30 dana pošalju ponudu, a u taj bi se prostor preselio dok se bude obnavljala njegova zgrada oštećena u potresu.

Hrvatski sabor traži prostor od najmanje 7000 metara četvornih da bi se tamo preselili za vrijeme obnove njihove matične zgrade koja je stradala u potresu. 

Poslovni prostor mora biti na području Zagreba, a Sabor bi ga zakupio na tri godine, uz mogućnost produženja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Fortenova grupa Mercator potpisao ugovor o kupnji Engrotuša: "Potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regiji"

Sabor traži da prostor ima dvoranu za održavanje plenarne sjednice, minimalno šest dvorana za sjednica odbora, prostore uredske namjene i one za odlaganje uredskog materijala, prostor za ugostiteljske usluge, sanitarne čvorove, parking za službena vozila, vanjski perimetar oko zgrade i slično. 

Traži i da prostor bude uređen i spreman za useljenje i opremljen potrebnom infrastrukturom (struja, voda, kanalizacija, grijanje, telefon, Internet, klima i drugo), a da sve instalacije budu ispravne.

Može se ponuditi i nedovršeni prostor uz obvezu ponuditelja da ga uredi i opremi potrebnom infrastrukturom prema zahtjevu Sabora.

Ugovor o zakupu prostora može se sklopiti isključivo s njegovim vlasnikom, Sabor ponude za podzakup neće uzimati u obzir.

Pročitajte i ovo Vili Beroš "Sve će biti transparentno" Beroš o Banožićevim krvnim nalazima: "Nitko doista ništa ne želi niti može tajiti "

Pri odabiru najpovoljnije ponude, uz ispunjavanje traženih uvjeta, Sabor će posebno vrednovati iskoristivost prostora i iznos zakupnine.

Zainteresirani ponuditelji svoje ponude dostavljaju u zatvorenim omotnicama na adresu: Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, s naznakom "Ponuda za zakup poslovnog prostora – Ne otvarati. Rok predaje ponuda je 30 dana od objave".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene