Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZNIO OBRANU NA SUDU

S 15 divljačkih udaraca čekićem usmrtio ženu, ovako se branio: "Između pokojne supruge i mene vladala je čista ljubav"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac N. R. (54) optužen je da je prije osam mjeseci u stanu u zagrebačkom Prečkom s više od 15 divljačkih udaraca čekićem po glavi usmrtio suprugu, a danas je na Županijskom sudu u Zagrebu iznio svoju obranu.

"Kriv sam. Teško mi je jer je između pokojne supruge i mene vladala čista ljubav i nisam joj imao namjeru učiniti ništa nažao. A tu noć na 26. ožujka legli smo oko 22:30  i probudio sam se oko 3 ujutro. Šetao sam oko stola po dnevnoj sobi i pričao sam sa sobom. Na putu do kupaonice nogom sam zapeo u hodniku o čekić kojim smo tu večer slagali bijeli ormar na balkonu. Uzeo sam ga i otišao u sobu. Ona je spavala na krevetu, nije čula da joj prilazim i sve se desilo u histeričnoj brzini. Odjenuo sam se jer sam bio u pidžami, čekić sam zatim stavio u torbu na kotačiće i unio u auto kojim sam se vozio neko vrijeme ", ispričao je N. R., koji je optužen da je čekićem ubio suprugu.

U vrijeme ubojstva bio je smanjeno ubrojiv, ali ne bitno. Vještak psihijatar utvrdio je kako je osumnjičeni u inkriminirano vrijeme bio u izrazito kriznoj situaciji i psihičkom tjesnacu.

Nije znao ni koliko ju je puta udario ni u koje dijelove tijela, ali je dodao da se sve odvilo vrlo brzo i da je ona, dok ju je udarao, cijelo vrijeme spavala. Također je izjavio kako nakon svega nije primijetio da je ona ozlijeđena, a nije bio svjestan ni krvi koja je bila posvuda, piše Jutarnji list.

"Zgrožen sam jer sam to učinio jednoj savršenoj osobi. Imao sam traumatično djetinjstvo, kasnije i probleme s bolesnom majkom koju sam smjestio u dom, a prije tog događaja od veljače sam patio od kronične neispavanosti. Obitelj je to primijetila, kao i pokojna supruga, koja me naručila psihijatru", rekao je.

Pročitajte i ovo Krvoproliće u dvije brazilske škole - 3 Užas u Brazilu Šesnaestogodišnjak u školama ubio tri osobe pištoljima oca policajca: "Nosio je na svojoj maskirnoj odjeći simbol svastike"

Tijekom svjedočenja rekao je da večer uoči ubojstva sa suprugom i njezinim roditeljima slagao je ormar te naglasio da je bio u takvom stanju da nije uspijevao "zabiti najobičniji čavao u ormar jer se osjećao izmučeno".

Pročitajte i ovo U Londonu izbodena dvojica mladića Jesu li smrti povezane? Misterij u Londonu, policija na nogama: Dvojica tinejdžera izbodena na smrt na različitim lokacijama u skoro isto vrijeme

Svoj dugogodišnji brak s pokojnom u sudnici je prezentirao kao čistu idilu prepunu ljubavi. Nju je opisao najljepšim pridjevima, prisjetio se i putovanja na more autobusom te njezinih majstorija u kuhinji da ju je nazvao mastercheficom.

Tužiteljstvo ga je optužilo za tzv. obično ubojstvo te mu prijeti najmanje pet godina zatvora.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene