Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

OBJAVIO HALMED

Povlači se lijek protiv bolova: S polica odlazi zbog rizika da nije učinkovit

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) izvijestila je u srijedu o povlačenju serije lijeka protiv bolova, Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete.

HALMED je objavio da se s tržišta povlači serija lijekova protiv bolova Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete.

"Tvrtka JGL d.d., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete, na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 34406N3 predmetnog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni", objavio je HALMED.

Serija lijeka povlači se jer je prilikom ispitivanja u Odjelu službenog laboratorija za provjeru lijekova (OMCL) HALMED-a "ustanovljen rezultat izvan specifikacija za parametar oslobađanje djelatne tvari. Predmetna neispravnost potencijalno može utjecati na smanjenu učinkovitost navedene serije lijeka, međutim sigurnost pacijenata nije ugrožena", dodaju iz HALMED-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Život u kontejnerima Oglasila se majka preminule bebe, baka poručila: "Tek se sad ispostavilo da ima 14 praznih kuća. Nisu li to mogli prije riješiti?"

Pročitajte i ovo Crikvenica POKRENUTA ISTRAGA Sramota u Crikvenici: Nepoznati počinitelji na muralu za Vukovar iscrtali četiri ćirilična slova S

Trenutačno je u prometu dostupan drugi lijek istog sastava i jačine drugog proizvođača, stoga povlačenje navedene serije lijeka ne utječe na redovitu opskrbu tržišta, ističe se u obavijesti.

Iz HALMED-a preporučuju bolesnicima da se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi s trenutačnom terapijom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene