U kontejnerskom naselju preminula je beba - 1
U kontejnerskom naselju preminula je beba - 1 Foto: Edina Zuko/Pixsell

Javnost je zgrozila vijest da je u kontejnerskom naselju u Petrinji preminula beba. Uzrok smrti djeteta bit će poznat nakon obdukcije, zasad je poznato da je imalo zdravstvenih problema.


U kontejnerskom naselju na Sajmištu u Petrinji preminuo je dječačić u dobi od svega mjesec i pol. Majka preminule bebe za N1 je rekla da je dječačić imao problema sa štitnjačom.

"Beba je jučer bila normalno kao i svaki dan, dok navečer nismo imali malo problema oko spavanja. Jutros se muž probudio za posao i kada me pitao gdje je beba, ja sam pogledala i našla sam ga mrtvog", rekla je majka preminule bebe.

Ilustracija Preminula dva dana stara beba, oglasili se iz KBC-a Split: Djevojčica je rođena kod kuće, poznati rezultati obdukcije

Navodi da su svakih dva tjedna bili na kontrolama i vađenju krvi te da je dijete pilo terapiju.

Majka preminulog djeteta kaže kako je i drugo dijete često bolesno te da se to može povezati s lošim uvjetima stanovanja. 

"Za vrijeme svake kiše mi imamo sve mokro unutra. Neki dan nam je kiša padala kroz televizor. Imamo grijalicu koja grije gornji dio kontejnera, ali je hladno za noge. Dijete često ima temperaturu, bolesno je…", kazala je.

U kontejnerskom naselju preminula je beba - 4 Svi su potreseni smrću bebe u kontejnerskom naselju: "Ja sam jučer bila kod nje, igrala sam se s malenim"

Baka preminule bebe ističe da je izolacija loša na turskim kontejnerima pa kad se zagrije jedna prostorija, druga bude hladna. Navodi i da su dijete vodili liječniku s temperaturom višom od 40 stupnjeva.

"Treba li se nešto ovako tragično dogoditi da se ispostavi da ima praznih kuća? Nisu mogli to prije riješiti? Sada kada se tragedija dogodila, gospoda daju 14 kuća", dodala je baka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju