Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMA CURENJA PLINA

Novi incident na pruzi u Srbiji: S tračnica iskliznula cisterna s dizelom

Ilustracija
Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
U petak navečer u Srbiji je s tračnica iskliznula cisterna natovarena eurodizelom, samo nekoliko dana nakon što je s u toj zemlji tračnica iskliznuo vagon s amonijakom nakon čega je došlo do curenja plina, a bilo je i stradalijh.

"Između Orlovata i Farkaždina došlo je do iskliznuća jednog vagona cisterne natovarene eurodizelom, ali nema opasnosti po ljude i životnu sredinu", priopćilo je u petak navečer poduzeće Srbija kargo.

Ovom prilikom nije došlo do curenja plina i nema opasnosti za ljude, dodali su.

Teretna kompozicija je u svom sastavu imala dvadeset vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije NIS i vozila je iz Pančeva za Novi Sad.

Na mjesto nesreće izašla je Zajednička željeznička komisija Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Karga, koja bi trebala utvrditi uzrok nesreće, javlja Nova.rs.

Pročitajte i ovo Ministrica Irena Vujović "Što sam ja dužna znati?" VIDEO Najluđa konferencija nakon ekološke katastrofe: Srpska ministrica koja ništa ne zna i ne želi znati

Podsjetimo, u nedjelju je kod sela Staničenja na pruzi Niš-Pirot s tračnica izletio vlak koji je prevozio amonijak. Vlak je prevozio 20 cisterni, a amonijak se izlio iz najmanje jedne zbog čega je došlo do curenja plina u zrak. Više osoba tada je ozlijeđeno, a vatrogasci su pored pruge pronašli tijelo jedne osobe za koju se vjeruje da se ugušila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama u Pirotu VIDEO Društvenim mrežama širi se jeziva snimka kad su vozači vidjeli oblak amonijaka

"U prometnoj nesreći je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a tri osobe lakše tjelesne ozljede. U pirotsku bolnicu je primljeno ukupno 41 osoba, od kojih 38 sa simptomima gušenja i tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći, a 15 osoba je primljeno u urgentni centar KC Niš. Jedna osoba je u pirotskoj bolnici umrla, a sumnja se da je preminula od posljedica gušenja", navelo je Tužiteljstvo, prenosi Nova.rs.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene