Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačane ophodnje

Dolaskom zime u Hrvatsku stiže i više migranata: "Vidi ih se i noću i danju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Migranta koji je zapeo na slapu na rijeci Mrežnici od sigurnog su utapanja spasili policajci i Gorska služba spašavanja. Razlog sve češće pojave i uhićenja migranata dublje u teritoriju Hrvatske jest dolazak zime i nemogući uvjeti u kampovima u Bosni i Hercegovini.

Od sigurne smrti, utapanja na slapu u rijeci Mrežnici, GSS-ovci i policajci u srijedu su spasili migranta. Zbog iscrpljenosti i pothlađivanja ukazana mu je liječnika pomoć.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Granična policija - 5 Uhvaćeni na granici Usred noći pokušali ući u Hrvatsku: Policija uhitila krijumčara koji je bez vozačke vozio kombi pun migranata

S približavanjem zime sve više ilegalaca želi pobjeći iz kampova u BiH. Jedan od putova koji ih vodi prema Njemačkoj, Danskoj i Švedskoj jest i onaj kroz Gorski kotar. Zbog toga su pojačane policijske ophodnje od granice s BiH do one sa Slovenijom. Pokriveni su planinarski i šumski putovi.

"Vršimo ophodnje zaštite državne granice autima, pješačkim ophodnjama i svim raspoloživim tehničkim sredstvima i opremom", rekao je Jan Borković, pomoćnik načelnika Postaje granične policije Rupa.

Zbog učestalih krađa i čestih noćnih posjeta, mještanima unutrašnjeg dijela Primorsko-goranske županije drago je vidjeti policijske ophodnje.

"Policija je tu svakodnevica, a pogotovo sada kada je takva situacija i vidi ih se noćima i danju. Pružaju određenu sigurnost", rekao je Ivan Mihanjek iz Muna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna On i prijatelj prebačeni u bolnicu Spasili migranta iz hladne Mrežnice: Muškarac upao u rijeku i zapeo na slapu, spasio ga HGSS

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prošlo 60.000 migranata Upozorenje iz BiH: "Hrvatska policija je sve jača, na granicu šalju i vojsku. Nećemo izdržati s velikim brojem migranata"

Stanovnici mjesta uz slovensku granicu već dvadeset godina muku muče s ilegalcima.

"Prije, kada su migrirali ilegalno Rumunji, Bugari, Albanci i drugi, tu su bili djeca i žene i dolazilo se autobusima, a sada ja ženu nisam vidio među njima", rekao je Mihanjek.

Prema podacima sigurnosnih službi susjedne BiH, prošle je godine u tu državu ušlo 60 tisuća migranata, a izišlo ih je 45 tisuća. Mnogi od njih više su puta pokušavali ući u Hrvatsku, ali ih je većina vraćena.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene