Karlovačka policija jučer je uz pomoć Hrvatske gorske službe spašavanja spasila migranta iz rijeke Mrežnice.

Galerija


U utorak je karlovačka policija iz rijeke Mrežnice u istoimenom naselju spasila jednu osobu. Policajci su po dojavi izašli na teren i na mjestu događaja zatekli muškarca koji im je ispričao da je njegov prijatelj zapeo na slapu u Mrežnici dok su pokušavali prijeći rijeku, priopćila je policija.

Vezani članci Pješakinja poginula u naletu auta, vozač pobjegao Tragedija u Međimurju: Pješakinja poginula u naletu auta, vozač pobjegao s mjesta nesreće Tragičan kraj potrage za mladićem u Mrežnici (Foto: HGSS) - 1 Tragičan kraj potrage za mladićem na Mrežnici: 22-godišnjak pao sa slapa u duboku vodu i utopio se

Kako je riječ o nepristupačnom terenu, policija je pozvala Hrvatsku gorsku spašavanja da pomogne u izvlačenju muškarca iz Mrežnice. Nakon spašavanja mu je pružena liječnička pomoć, a kasnije su, zbog iscrpljenosti i pothlađivanja, oba muškarca prevezena u bolnicu.

Iz policije dodaju da su obojica muškaraca strani državljani te da su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu u Republici Hrvatskoj.