Karlovačka policija jučer je uz pomoć Hrvatske gorske službe spašavanja spasila migranta iz rijeke Mrežnice.

Galerija


U utorak je karlovačka policija iz rijeke Mrežnice u istoimenom naselju spasila jednu osobu. Policajci su po dojavi izašli na teren i na mjestu događaja zatekli muškarca koji im je ispričao da je njegov prijatelj zapeo na slapu u Mrežnici dok su pokušavali prijeći rijeku, priopćila je policija.

Vezani članci Policijska vozila, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Nakon Solina, policija i u Splitu uhitila šestoricu ilegalnih migranata Štajerska straža (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Pripadnici "Štajerske straže" s kalašnjikovima čuvaju granicu od migranata: "Ako treba, bit ćemo tu 100 godina"

Kako je riječ o nepristupačnom terenu, policija je pozvala Hrvatsku gorsku spašavanja da pomogne u izvlačenju muškarca iz Mrežnice. Nakon spašavanja mu je pružena liječnička pomoć, a kasnije su, zbog iscrpljenosti i pothlađivanja, oba muškarca prevezena u bolnicu.

Iz policije dodaju da su obojica muškaraca strani državljani te da su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu u Republici Hrvatskoj.