Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu žao

Sa 13 mu nudili posao, no on je želio obrazovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada imate 13 godina i kada vam ponude posao i plaću od pet tisuća kuna, onda je to dovoljan povod za priču u Boljoj Hrvatskoj.

Ivici Kičiću nudili su poslove programiranja, ali njemu je na prvom mjestu bilo i ostalo obrazovanje. Danas izvrstan student fizike ipak nije požalio. Mladi informatičar i fizičar ljeto će provesti u informatičkoj tvrtki u SAD-u, gdje su ga pozvali zbog iznimnih rezultata na natjecanjima. Ipak, uz mnoštvo obveza Ivica nađe vremena i za sviranje gitare.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku

Uspješni mladi informatičar mogao bi dugo nabrajati što je sve i gdje osvojio. Otac i dva starija brata FER-ovca odmalena su mu bili uzor. 'Ja sam jako rano se počeo baviti informatikom, negdje od sedme osme godine. Zapravo sam vidio braću kako su oni u osnovnoj školi radili nešto za informatiku pa sam ja pogledao te neke knjige, počeo sam sam nešto malo programirati, to mi se činilo jako zanimljivo', rekao je Ivica.

Čovjek kojega to zanima od kad se rodio, nije ga nitko natjerao na to. Imao je tu sreću da je imao dva starija brata koji su nešto radili onda je on pokraj njih i prestigao ih. Krenuo je s njima, ali je daleko otišao naprijed', rekao je Franjo Kićić, Ivičin otac.

I ide još dalje. Na poziv jedne tvrtke uskoro odlazi preko bare. 'Idem kao stažist, idem raditi na tri mjeseca preko ljeta. Ta se firma nalazi u Palo Altu, to je blizu San Francisca', kaže Ivica. Pozvali su ga na preporuku prijatelja Tomislava Gudleka. 'Njegovi rezultati govore sami za sebe. On je bio vrhunski i kroz osnovnu i kroz srednju školu, on je bio logičan izbor', kaže Tomislav.

Možda bi logično bilo i da je Ivica upisao FER, no on je odlučio drugačije. 'Pred kraj četvrtog razreda počeo sam malo proučavati fiziku. Gledao sam neka predavanja na internetu. Činilo mi se da je fizika praktična primjena matematike. To mi se činilo dosta zanimljivo, dosta izazovno, ima puno toga što još nije istraženo', rekao je Ivica koji se želi baviti kvantnom mehanikom, a ako mu dosadi znanost uvijek je tu informatika koju ne misli zapostaviti. Kao ni sviranje gitare.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene