Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška situacija

Rusi u razorenom Donbasu pokrenuli novu akciju: "Nadiru s brojnim snagama"

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto: Afp
Ruske snage opet su počele s operacijama u Donbasu pokušavajući okružiti ukrajinske snage ukupirane u Avdijivku.

Velik broj ruskih trupa napada grad Avdijivku u istočnoj Ukrajini iz svih smjerova, a situacija je sve teža za ukrajinsku vojsku koja brani grad, rekao je gradonačelnik u četvrtak.

Ruske snage krenule su u operaciju na istočnoj bojišnici u industrijskoj regiji Donbas u Ukrajini i od listopada pokušavaju presjeći opskrbne linije i okružiti ukrajinske snage ukopane u Avdijivki.

Pročitajte i ovo Ilustracija kakav peh Napuhao samo 0,3 promila: Policija mu uzela vozačku, ide mu i kazna

"Neprijatelj vrši pritisak iz svih smjerova. Nadire s vrlo brojnim snagama", rekao je gradonačelnik Avdijivke Vitalij Barabaš na televiziji, opisujući situaciju kao vrlo tešku i vruću.

Avdijivka je već pretrpjela golemu štetu, a u gradu je trenutačno samo 941 stanovnik od 32.000 ljudi koliko ih je ondje nekada živjelo, rekao je Barabaš.

Pročitajte i ovo Boris Nadeždin žalit će se vrhovnom sudu Putinov suparnik Nadeždin: "Državno povjerenstvo zabranilo mi je sudjelovanje u izborima"

Pad Avdijivke ruske bi vlasti predstavile kao teško izborenu pobjedu prije izbora sljedećeg mjeseca na kojima se uvelike očekuje reizbor predsjednika Vladimira Putina.

U svom dnevnom izvješću o situaciji u Avdijivki ukrajinska vojska priopćila je da kijevske trupe koče ruske snage.

"Naši vojnici čvrsto drže obranu i nanose znatne gubitke napadačima", istaknuo je.

Ukrajinske kopnene snage priopćile su da je na istoku zemlje situacija napeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pet okrivljenika USKOK podigao optužnicu protiv policajaca: Otvorili vatru pa lažirali izvješće

"Neprijatelj pokušava probiti našu obranu u području Časiv Jar (u regiji Doneck), a male skupine napadaju naglo i lokalno pod zaštitom bespilotnih letjelica i topništva", rekli su u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene