Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POMILOVANJE PERKOVIĆA I MUSTAČA

Za Rojsa dvojbe nema: ''Radije s Antom u pakao, nego s nekim veleizdajnicima u raj''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs rekao je u subotu da čvrsto ostaje uz pismo u kojem generali traže pomilovanje osuđenika za političko ubojstvo, bivših obavještajaca Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, dodajući kako je slijedio potez generala Ante Gotovine.

''Stojim čvrsto iza svoje odluke. Što me više napadaju, ja sam još čvršći. Ne samo ja nego i ostale moje kolege generali“, rekao je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs u Livnu gdje je sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice obrane toga grada od napada srpskih paravojnih snaga i JNA.

Istaknuo je da je Josip Perković imao važnu ulogu u naoružavanju Hrvatske na početku rata.

''Granice je otvarao Josip Perković. Danas čitate Večenji list kako je spasio 60 kontejnera, kamiona, 10.000 pušaka, 10 milijuna metaka i 3000 granata za VBR iz luke Kopar. Tko je to mogao raditi, samo onaj tko je bio u službama. Da sam ja otišao tamo, Slovenci bi mi sve zaplijenili. Treba biti čovjek i gledati istini u oči“, dodao je general Rojs.


Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uzvraćaju udarac HDZ žestoko opleo po Milanoviću: "Kremljenko gubi živce, nervozno vrijeđa i laže..."
Pročitajte i ovo Ivan Tolj, umirovljeni general-bojnik udbaško-kosovske metode Umirovljeni general Tolj oštro o prijedlogu pomilovanja Perkovića i Mustača: "Vrlo je nezgodno ako vidite sličan rukopis 30 godina kasnije. Ovo nije bezazleno"

Dopredsjednik Hrvatskog generalnoga zbora rekao je kako je slijedio potez generala Ante Gotovine kada je potpisao pismo potpore za pomilovanje Mustača i Perkovića.

''Kada je Ante potpisao, da je bio put popločan u pakao, ja bih išao u pakao s Antom Gotovinom. Radije s Antom u pakao, nego s nekim veleizdajnicima u raj“, zaključio je Rojs.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene