Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ozbiljna upozorenja i nimalo optimistične prognoze stigle su od guvernera HNB-a Željka Rohatinskog s konferencije Zagrebačke burze u Rovinju.


Sljedeća godina, smatra Rohatinski, neće biti ništa bolja od ove. Nova Vlada, poručuje, mora pod hitno smanjiti rupu u proračunu i državnoj potrošnju te provesti reformu proračuna, inače nam prijeti pad kreditnog rejtinga.

Vezani članci Trgovina/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Što bi se dogodilo kada bismo jednostavno prestali trošiti: "Ne možemo svi živjeti od rada na zemlji" Boris Vujčić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 HNB ima dobre vijesti: Hrvatsko gospodarstvo i dalje je u uzletu, a pozitivni trendovi nastavit će se i u 2019. godini

HNB procjenjuje da će ove godine Hrvatska imati 0,5 posto rasta BDP-a. Fiskalni deficit narast će na 21 milijardu kuna, a javni dug na 51 posto BDP-a.

'Nema izlaska iz krize bez suštinskih reformi, nasuprot očekivanja da će rast svjetskog gospodarstva i završetak pregovora s EU predstavljati lokomotivu koja će povući i hrvatsku ekonomiju takva kakva ona je', rekao je Rohatinski.