Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Brezničkom Humu

Kosor: BDP će rasti, mnogo je uspješnih tvrtki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor posjetila je danas tvornicu za proizvodnju elektroopreme Metal Product u Brezničkom Humu, u Varaždinskoj županiji, te istaknula kako je to sjajan primjer proizvodnje kakva Hrvatskoj treba.

'Ovo je jedan sjajan primjer proizvodnje onog što nam treba, to je ono što će sasvim sigurno dovesti do rasta BDP-a kakav je i hrvatska Vlada zamislila', izjavila je premijerka Kosor prilikom obilaska Metal Producta.

Čestitala je vlasniku i direktoru tvrtke Stjepanu Šafranu na odličnim poslovnim rezultatima, pohvalivši pritom ne samo zapošljavanje već i pokretanje novih proizvodnih linija i proizvoda. Dodala je da takvi ljudi i takvi gospodarstvenici pomažu rastu BDP-a, ali i rastu izvoza, što se uostalom i prati ovih dana.

Premijerka Kosor je rekla kako je zadnjih desetak dana vidjela isto toliko uspješnih tvrtki, koje napreduju u gospodarstvu, od Sladorane do Metal Producta.

Govoreći o uspješnim primjerima u gospodarstvu istaknula je kako je u njima sudjelovala i Vlada RH kroz smanjenje parafiskalnih nameta, ali i odlukama o cijeni struje i plina.

Metal Product d.o.o. iz Brezničkog Huma je tvornica za proizvodnju elektroopreme, a osim u Hrvatskoj ima pogon i u Bosni i Hercegovini. Zajedno s korporacijom Wam Gropa Italy suvlasnik je zajedničke tvornice Wam Product u Brezničkom Humu koja zapošljava 75 radnika.

Danas, ukupna površina proizvodnih hala u sastavu obiteljskog poduzetništva iznosi 6.500 četvornih metara, s mogućnošću dodatnog razvoja i proširenja na vlastitom zemljištu površine 80.000 četvornih metara. U tijeku je izdavanje građevinske dozvole za novu proizvodnu halu površine 3.600 četvornih metara.

Kako je rekao direktor i vlasnik tvrtke Stjepan Šafran, poslovanje se održava s vrlo niskom kreditnim zaduženjem, bez ijednog hipotekarnog opterećenja na nekretninama.

Metal Product u vlastitoj proizvodnji s ukupnom infrastrukturom bavi se proizvodnjom elektro opreme, kabelskim i spojnim pribor za niski, srednji i visoki napon, opremom za izolirane i neizolirane nadzemne mreže, ljevanjem obojenih metala tlačnim lijevom te strojnom obrada metala. Također uz, stalnu izobrazbu djelatnika, ulaže u informatičku opremu kao i CNC tehnologiju, a trenutačno radi na razvoju proizvodnog programa koji se odnosi na tlačni lijev, navode iz Metal Producta. (Hina)

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest" Andrej Plenković Aktualne teme Plenković o prijetnjama koje je dobio preko frizera: "Ima tko se brine o tome''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene