Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pronađen je pričuvni plan za 18 učenika s posebnim potrebama u primorsko-goranskoj županiji čijim pomoćnicima u nastavi početkom svibnja ističe ugovor.


Ukoliko država ne uspije riješiti problem s istekom ugovora asistentima u nastavi sve financijske troškove za 18 pomoćnika u nastavi do kraja školske godine platit će Primorsko goranska županija.

Vezani članci Koliko maloljetnika konzumira alkohol? - 1 Dječak sam popio litru votke, ali problem je mnogo složeniji: ''Njihov interes je da se prepiju" Ante Ševo sa svojim učenicima Samoborski osmaši od svog su se mladog razrednika oprostili - velikim plakatom, a on im poručuje: "Siguran sam da ću to pamtiti vječno"

'Primorsko goranska županija apsolutno neće dopustiti da niti jedno dijete s posebnim potrebama nema pomoćnika u nastavi. Uskočit ćemo do kraja školske godine i pokriti trošak', rekla je Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ.

Radi se o otprilike 130 tisuća kuna za plaće 18 pomoćnika, koje Županija nije dužna platiti ali zbog inače visokog standarda u školstvu i zbog brige za sve učenike -- Županija će financirati sve troškove da djeca s potrebama mogu kvalitetno završiti ovu školsku godinu.

Roditelji, učenici, učitelji i pomoćnici koji rade ovaj human i posao mogu biti mirni jer rješenje je pronađeno.