Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pronađen je pričuvni plan za 18 učenika s posebnim potrebama u primorsko-goranskoj županiji čijim pomoćnicima u nastavi početkom svibnja ističe ugovor.


Ukoliko država ne uspije riješiti problem s istekom ugovora asistentima u nastavi sve financijske troškove za 18 pomoćnika u nastavi do kraja školske godine platit će Primorsko goranska županija.

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji, ilustracija Susjedi uvode rigorozne mjere! Testiranje školaraca dva puta tjedno, u lokalima kontrola COVID potvrda... Ilustracija (Foto: Thinkstock) Gimnazijalcima podijeljene upute za brak: "Oženjeni su zdraviji i sretniji, živite predbračnu čistoću...", javila se profesorica

'Primorsko goranska županija apsolutno neće dopustiti da niti jedno dijete s posebnim potrebama nema pomoćnika u nastavi. Uskočit ćemo do kraja školske godine i pokriti trošak', rekla je Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ.

Radi se o otprilike 130 tisuća kuna za plaće 18 pomoćnika, koje Županija nije dužna platiti ali zbog inače visokog standarda u školstvu i zbog brige za sve učenike -- Županija će financirati sve troškove da djeca s potrebama mogu kvalitetno završiti ovu školsku godinu.

Roditelji, učenici, učitelji i pomoćnici koji rade ovaj human i posao mogu biti mirni jer rješenje je pronađeno.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju