Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sutra nećemo ništa potpisati, jasan je bio Ribić ističući kako Vlada nije bila spremna ni o čemu pregovarati.


'Govoriti da smo na pregovore išli s figom u džepu je neprihvatljivo', rekao je Branimir Mihalinec iz Sindikata zaposlenih u srednjim školama, napominjući da su sindikati ljuti su zbog takvih natpisa u medijima.

Vezani članci Slika nije dostupna Milanović učiteljima: Ispričavam se što će vam plaće biti manje! Slika nije dostupna Odbijaju i arbitražu: 'Mrsić želi odmazdu, ali to neće proći!'

Vlada više nije bila spremna pregovarati ni o čemu, tvrde on i Vilim Ribić. Napominju kako su tijekom pregovora pokušali argumentirati stavove svog članstva, ali druga četiri sindikata nisu im dali da iznose argumente.

>> Srijeda je 'Dan D' za dogovor oko sudbine kolektivnog ugovora

'Tisuće ljudi očekuju da se borimo i zaštitimo njihova prava, oko 60.00 naših članova. Ostali sindikati koji su pregovarali okupljaju samo 22.000 članova', rekao je Ribić.

'Što bi bilo da smo zadrhtali na svaku prijetnju Vlade, svaki bi tjedan imali novi ugovor, a na kraju bi se ugovor sveo na jednu stavku: Vlada uvijek u pravu', kazao je Ribić dodavši da imaju iza sebe štrajkašku i analitičku snagu te da će na jesen na referendum.

Ribić je novinarima slikovito komentirao Ivicu Babića iz Sindikata liječnika: 'Doktor se dogovorio s doktorom i zato su strukovni sindikati ušli u Zakon o reprezentativnosti. Doktor Babić je za kilu mesa spreman ubiti cijelo tele.'

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.