Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska još nije donijela odluku o tome kako će glasati u UN-u o pitanju palestinske neovisnosti.


'Odlučit će nakon konzultacija sa saveznicima',  rekao je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković prilikom posjeta svog izraelskog kolege Avigdora Libermana. Izraelski su mediji najavljivali kako je Liberman u posjet došao kako bi lobirao da Hrvatska ne prihvati palestinski zahtjev za novisnosti. Sam Liberman je istaknuo kako je njegova vlada za nastavak izravnih pregovora, ali bez uvjeta koje postavljaju Palestinci.

Vezani članci Zračni napad na Gazu Nakon 11 dana žestokih borbi: Dogovoren prekid vatre između Izraela i Hamasa Stanje u Pojasu Gaze - 2 Pozadina sukoba: "Problem je što je Gaza najveći kavez na zemlji. Izrael radi eksperiment nad ljudskim bićima"

'Bilo kakvi unilateralni koraci koje poduzmu palestinske vlasti samo će dovesti do još većeg problema,do još većih sukoba i nerazumijevanja', naglasio je Avigdor Liberman, ministar vanjskih poslova države Izrael.

Predsjednik Josipović i potpredsjednik vlade Liberman izrazili su obostrano zadovoljstvo vrlo dobrim političkim odnosima, te izrazili želju za intenziviranjem suradnje u području trgovine i izravnih ulaganja. Potpredsjednik izraelske vlade Liberman upoznao je Predsjednika o aktualnom stanju bliskoistočnog mirovnog procesa, a razmijenili su mišljenja i o globalnim geopolitičkim kretanjima, kaže se na kraju priopćenja.