Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada odlučila

Rezanje povlastica: Josipoviću mirovina kao i 'običnim' radnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na redovitoj sjednici odlučila da predsjednik države više neće biti jedini dužnosnik koji ima pravo na povlaštenu mirovinu, već će se i njegova mjesečna primanja računati po pravilima koja vrijede za sve radnike u Hrvatskoj.

Predložen je Zakon o izmjenama i dopunama zakona o posebnim pravima predsjednika republike nakon obnašanja predsjedničke dužnosti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Stipe Mesić komentirao Milanovićevu odluku da se kandidira na parlamentarnim izborima Nekadašnji predsjednik Stipe Mesić otvoreno o Milanovićevoj kandidaturi: "Jer ako se siluje demokracija..."

Tako će predsjednik Josipović u mirovinu po općim pravima, a ne kao do sada. Točnije, neće primati mirovinu koja bi iznosila čak 90 posto od njegove sadašnje predsjedničke plaće. To znači da će Josipovićeva mirovina biti ograničena općim mirovinskim zakonom prema kojem ona maksimalna mirovina može iznositi oko 8.800 kuna.

>> Jednaka mirovina za sve, pa i za predsjednika države

Također, samo će pet godina nakon što je odslužio predsjednički mandat Josipović imati pravo na ured, tajnicu i vozača, a poslodavac kod kojeg je radio prije mandata, ima ga obavezu vratiti na staro radno mjesto.

No, sva navedena nova pravila neće vrijediti za Stipu Mesića. Premijer Milanović je objasnio kako je to zatečeno stanje u koje nova Vlada nije željela dirati. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene