Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''To je potpuno krivo''

Pogledajte odgovor rektora Borasa na pitalicu za prvašiće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinare je zanimalo zna li rektor Damir Boras odgovor na pitalicu zbog koje je polovica učenika u jednom prvom razredu dobila jedinicu.

Pravi hit na internetu postala je objava majke jednog prvašića. Požalila se, naime, kako je polovica učenika u razredu njezina djeteta dobila jedinicu jer nisu znali riješiti zadane pitalice o danima u tjednu. Jedna od njih glasi: "Sedmero njih uokrug se vrte, jedan drugog prate i opet se na početak vrate ." Točan odgovor je "dani u tjednu", novinari su isto pitali i rektora Damira Borasa - koji se baš i nije snašao.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka

''Ja uvijek imam asocijaciju da se vrte 7 Palčića, 7 ovih ili onih, to je prva asocijacija", rekao je rektor Boras i nastavio.

''To nije krug, slijed vremenski nije krug. Samo u Kini smatraju da je to žrvanj. Osnovna percepcija vremena je to, zato je zagonetka malo izokrenuta i većina djece to neće tako povezati. Da su pitali na drugi način bi bili. Zagonetke moraju biti za razvijanje kreativnosti, a ne da ih zafrknete i onda tome date krivu ocjenu. To je potpuno krivo. Ako su dobili jedan onda je kriva profesorica'', rekao je Boras.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene