Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn pozdravio je u ponedjeljak u Bruxellesu najavu susreta premijera Hrvatske i Slovenije u utorak u Mokricama i izrazio nadu da bi on mogao pomoći u postizanju dogovora oko uključivanja EU-a u rješavanje pitanja granice i blokade hrvatskih pristupnih pregovora.


'Drago mi je da će se premijeri sastati, to je pozitivan znak i nadam se da će nam to pomoći da postignemo rezultate u vezi s europskom pomoći', izjavio je Rehn prije sastanka ministara vanjskih poslova EU-a na kojem će se tijekom radnog ručka razgovarati o proširenju i europskoj perspektivi zapadnog Balkana.

Upitan očekuje li na sastanku u utorak u Mokricama, gdje će se sastati hrvatski i slovenski premijer Ivo Sanader i Borut Pahor, dogovor o uvjetima uključivanja stručne skupine pod vodstvom bivšeg finskog predsjednika Marttija Ahtisaarija, Rehn je rekao da odgovor prepušta dvojici premijera. 'Bolje da premijeri sami odrede svoje ciljeve i onda ih postignu', odgovorio je Rehn.

Vezani članci Splitska plaža Bačvice - 2 Još jedna zemlja skinula Jadran s crvene liste, za turiste to znači lakši ulazak u zemlju Epidemija mišje groznice Slovenija se bori protiv još jedne epidemije: Neki oboljeli zbog temperature mislili da imaju koronu

Povjerenik nije odgovorio na pitanje o mogućem sastanku s ministrima vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Gordanom Jandrokovićem i Samuelom Žbogarom u ponedjeljak u Bruxellesu, o čemu se proteklih dana nagađalo ali ga nitko službeno nije potvrdio. Slovenski ministar vanjskih poslova Žbogar izjavio je prije početka sastanka šefova diplomacija EU-a da bi sutrašnji susret u Mokricama mogao pomoći u uspostavi bolje komunikacije među državama.

'To je prvi informativni sastanak. Mi ćemo se usredotočiti na to da uspostavimo komunikaciju i bolju suradnju u budućnosti', rekao je Žbogar.