Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazak ministra

Objavljeno tko će zamijeniti Filipovića

Aktualno Galerija Sjednica Vlade Sjednica Vlade Foto: DNEVNIK.hr Goran Grlić Radman - 3 Goran Grlić Radman - 3 Foto: Afp Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Foto: DNEVNIK.hr +0 Davor Filipović Galerija 1/4 >>
Nakon redovite sjednice Vlade na kojoj su se komentirale izvanredne okolnosti, izjavu je medijima dao ministar Gordan Grlić-Radman, a onda ministar Branko Bačić otkrio tko će zamijeniti Davora Filipovića.

Premijer Andrej Plenković okupio je na redovitoj sjednici Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu ministre. Na sjednici nije bilo Davora Filipovića jer je jučer smijenjen, a to je bila i jedna od glavnih tema dnevnog reda.

Nakon sjednice novinarima je na pitanja odgovarao ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman. Pitali su ga bi li se moglo dogoditi da u njegovom ministarstvu netko dodijeli 100.000 eura bez njegova znanja. "Takvih stavki nema u Ministarstvu vanjskih poslova", odgovorio je. 

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković: "Ovo je afera u kojoj članova HDZ-a nema''

On ne vidi ništa problematično u odlasku čak 30 ministara iz Vlade.

"Ovo je već drugi mandat, vi govorite u zadnjih sedam godina. Ministri su zamjenjivi, kao momčad", rekao je pa dodao: "Imamo odličnog premijera, odličnu Vladu."

Pročitajte i ovo Marko Biočina i voditelji Dnevnika Nove TV ANALIZA DNEVNIKA NOVE TV "Ispada da je premijer Filipovića smijenio zbog odabira suradnika, a on sam je gotovo 30 puta u slučaju ministara odabrao pogrešno"

Ministar Branko Bačić najavio je da će što prije novi ministar biti predložen Sabora i tada će biti sazvana izvanredna sjednica, a do tada će ga zamijeniti Hrvoje Bujanović.

"Vlada je na sjednici razriješila posebnog savjetnika, a danas je vršiteljem dužnosti ministra gospodarstva imenovan dosadašnji tajnik Hrvoje Bujanović koji će tu dužnost obavljati do izbora i imenovanja novog ministra", rekao je Bačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene