Reakcije na izjavu predsjednika Udruge specijalne policije Domovinskog rata Josipa Klemma ne smiruju se cijeli dan.


Klemm je izjavio da će uskoro doći do sastanka predstavnika hrvatskih branitelja i ratnih veterana iz Srbije pri čemu će biti najvažnije saznati istinu o nestalim osobama. Na spornu su izjavu oštro reagirali Vukovarci. Smatraju da je ona neprimjerena, ne odobravaju taj potez i ne vjeruju u očekivani ishod mogućeg sastanka.

"Ja sam bila iznenađena kada sam čula njegovu izjavu. On ne može ništa bez Saveza udruga zatočenih i nestalih hrv.branitelja. Preko nas on ne može tražiti ovakve susrete", rekla je Manda Patko, predsjednica Udruge Vukovarske majke.

"Tko je Klemmu dao pravo da on zastupa nas roditelje poginulih branitelja?! Nitko. On ako hoće pregovarati neka pregovara u svoje ime, a ne u naše, jer mi ne želimo pregovarati s onima koji su pobili našu djecu", kazao Franjo Lehrmajer, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata.

"Kada bi to bila istina onda bi to bila jedna humana gesta i mi bi sigurno podržali da se sazna istina o našim nestalim ljudima. Međutim, mi nismo tog mišljenja", rekao je Dragutin Guzovski, predsjednik HDLSKL-a VSŽ.

Na tu je Klemmovu izjavu reagirao i Tomo Medved, tehnički ministar branitelja. "Dužnosnici su ti koji odgovaraju za vođenje države, a udruge iz Domovinskog rata su te koje pozivam i za koje smatram da su dobro došli kao partneri. Mislim da trebaju prije svega surađivati s tijelima Republike Hrvatske", rekao je Medved.